Ratsastusluvat

5-ottelukilpailun ratsastus vaatii erillisen ratsastusluvan, jonka liiton toimisto myöntää. Ratsastuslupa on voimassa 2 lisenssi kautta.

Ano ratsastuslupaa tästä >

Ratsastuslupia myönnetään seuraavin kriteerein:
- hakijalla tulee olla hyväksyttyjä tuloksia viimeisen 2 vuoden ajalta minimissään 10cm alemmalta tasolta kuin anottu lupa on (tulokset saa olla viisiottelusta tai ratsastuksesta), paitsi UIPM 120cm lupaa varten vaaditaan väh. 2 hyväksyttyä suoritusta 100cm tasolta (esim. SM-kilpailut)
- jos näitä tuloksia ei ole, niin tarvitaan nykyisen ratsastuksenopettajan kirjallinen suositus. Suosituksen voi antaa esim. tällä lomakkeella.
- mikäli henkilö ei käy missään harjoittelemassa, eikä ole kilpailutuloksia, tulee luvan saamiseksi käydä näyttäytymässä estetunnilla liiton yhteistyötallilla jotta arvio ratsastustaidosta voidaan tehdä
- jos henkilöllä on taustalla useita epäonnistuneita viisiotteluratsastuksia, on lupaa myöntävillä oikeus pyytää ratsastuksenopettajan suositus vaikka nuo kilpailutulokset olisi olemassa (ja jättää lupa myöntämättä mikäli opettaja ei sitä puolla)

Ladattavat tiedostot: