Ratsastusluvat

5-ottelukilpailun ratsastus vaatii aina erillisen ratsastusluvan, jonka joko kansallinen liitto (SM5L) tai kansainvälinen liitto (UIPM) myöntävät. Kansallisiin kilpailuihin tarvitaan SM5L ratsastuslupa ja kansainvälisiin kilpailuihin UIPM ratsastuslupa. Kansallinen SM5L ratsastuslupa on voimassa 3 vuotta. UIPM ratsastuslupa on voimassa toistaiseksi. 
 
Aloita anomalla ratsastuslupaa tästä > 

Kansallinen SM5L ratsastuslupa (kriteerit)
- hakijalla tulee olla hyväksyttyjä tuloksia (min. 2 kpl) viimeisen 2 vuoden ajalta (viisiottelusta tai ratsastuksesta) minimissään 10 cm alemmalta tasolta kuin anottu lupa on. 
- jos näitä tuloksia ei ole, niin tarvitaan nykyisen ratsastuksenopettajan kirjallinen suositus tällä lomakkeella.
- mikäli henkilö ei käy missään harjoittelemassa, eikä hänellä ole kilpailutuloksia, tulee luvan saamiseksi käydä näyttäytymässä osaamisensa ratsastustallin estetunnilla, jossa arvio ratsastustaidosta voidaan tehdä. Tallin edustajan tulee antaa kirjallinen suositus ratsastustaidosta tällä lomakkeella. 
- jos henkilöllä on taustalla useita epäonnistuneita viisiotteluratsastuksia, on lupaa myöntävillä oikeus pyytää ratsastuksenopettajan suositus, vaikka kriteereissä mainitut kilpailutulokset olisivat olemassa (ja jättää lupa myöntämättä, mikäli opettaja ei sitä puolla).

Kirjallinen allekirjoitettu puolto/suositus toimitetaan liiton toimiston osoitteeseen toimisto@fencing-pentathlon.fi  

Kansainvälinen UIPM ratsastuslupa (juniorit 100 cm ja seniorit 110 cm)
Hakija toimittaa liiton toimiston osoitteeseen toimisto@fencing-pentathlon.fi seuraavat dokumetit:
1) liiton edustajan (pj tai toiminnanjohtaja) sekä "riding expertin" eli oman ratsastuksenopettajan tms. asiantuntijan allekirjoittaman UIPM:n Riding Licence -lomakkeen (Junior tai Senior), jolla allekirjoittajat vakuuttavat urheilijan omaavan UIPM:n sääntöjen mukaiset ratsastustaidot.  
- UIPM Junior Riding License -lomake
- UIPM Senior Riding License -lomake

2) Kaikkien kolmen (3) hyväksytysti suoritettujen UIPM:n maksuttomien verkkokoulutusten diplomit (linkit alla)
- Horsemanship study course: link
- Handling in challenging situations: link
- Equine Behaviour: link

UIPM Technical Newsletter 2022/1 
UIPM Competition Rules and regulations (1.1.2022)

Ladattavat tiedostot: