Young Lions oli menestys - kovatasoinen kisa oli suurin FIE-tason U20 kalvan MC-kisakokonaisuus tällä kaudella

6.2.2017 Järjestelyt keräsi kehuja niin urheilijoilta, valmentajilta, joukkuejohtajilta kuin myös kaiken kokeneilta FIE-tuomareilta ja FIE-tarkkailijalta. Espoon Miekkailijoiden ydintiimi vahvistettuna yli seurarajojen yltävällä talkooporukalla ylsi uskomattomaan hienoon suoritukseen.

Espoon Otahallissa oli lauantaina todella kuhinaa kun yli 400 miekkailijaa 39 eri valtiosta ja 50 FIE-tuomaria valtasivat kaikki 30 Young Lions miekkailualuetta. Vastaavaa miekkailukokemuksen määrää ei Suomessa aikaisemmin olla nähty. Kilpailu keräsi maailman parhaat kalpajuniorit (molemmissa sarjoissa 25/32 FIE ranking kärkimiekkailijaa) ja tukijoukoista löytyi olympiamitalisteja ja maailmanmestareita. Myös tuomareissa oli mukana A-tason FIE-tuomareita, jotka mm. tuomitsivat Rion Olympialaisissa.  

Kisan aikataulu oli todella tiukka, mutta rutinoitunut tiimi pyöritti kisaa ja finaalivaiheeseen päästiin kumpanakin kisapäivänä aikataulun mukaisesti. Osaavat vapaaehtoiset on luonnollisesti toteutuksen edellytys, mutta tässä kisassa myös kalusto oli tiukilla ja toteutus ei olisi ollut mahdollista ilman uuden hankintaa sekä laajaa yli seurarajojen toteutunutta lainausta.

Suomen suurimmat miekkailuseurat olivat jo nyt mukana kisan toteutuksessa, mutta jatkoa varten meidän tulee edelleen kehittää yhteistoimintamallia, jotta varmistamme talkooporukan jaksamisen. Suomen nuorille, Suomen miekkailun tulevaisuudelle, me nämä talkoot teemme, ja on todella hienoa kun voimme tarjota kaikille junioreillemme tämän kansainvälisen kisakokemuksen täällä kotimaassa.

Tämän tason toteutus vaatii ydinryhmältä kuukausien ennakkovalmistelua ja suunittelua sekä kaluston testausta ja korjausta. Itse kisaviikonloppuna tekijöitä tarvitaan seuraavissa kokonaisuuksissa: asetarkastus, aluerakennus, hallin sisustus, ilmoittautumiset, info, kalustohallinta, tieto- ja esitystekniikka, kisatoimisto, alueiden tekninen ylläpito ja korjaus, palkinnot, tiedotus, valokuvaus & videonti, kahvila, tuomarilounge, kuljetukset, ensiapu, antidoping, varustemyynti & -korjaus jne. Lisäksi kaikki pitää purkaa kilpailun päätyttyä nopeasti ja hyvässä järjestyksessä sekä kuljettaa alkuperäisille omistajilleen. Tämän vuoden Young Lions -toteutuksessa oli mukana pitkälti yli 50 henkilöä  ja osa henkilöstöstä teki melkein ympäripyöreitä vuorokausia.

Young Lions todisti sen, minkä jo tiesimme - miekkailumaat haluavat tämän junioreiden MC-kisaformaatin - tytöt ja pojat samassa paikassa samana viikonvaihteena; henkilökohtainen ja joukkue.Tällä formaatilla toteutus on myös järjestäjämaalle taloudellisesti tuottoisa ja tämän vuoden kisasta jää ensimmäisen kerran tuottoa myös itse kisasta. Talkootyö,  joukkuekuljetukset, kahvila jne., ovat kääntäneet kisat aikaisemmin taloudelliseksi voitolliseksi järjestävälle seuralle.

Tämä huipputiimi kykenisi toteuttamaan “heittämällä  myös miekkailun arvokisat. Tosin niiden osalta taloudellinen riski on ainakin toistaiseksi arvioitu pienelle miekkailumaalle liian suureksi.

Erittäin kiitollisina ja ylpeinä ja koko Young Lions -tiimiä lämpimästi kiittäen,
Terho & Lena  

Lisää kuviä löytyy kisasivuilta >

« Takaisin