Veteraanit kokoontuvat Lappeenrannassa

22.9.2015 Liiton harrastustyöryhmä kutsuu veteraani-ikäisiä miekkailijoita yhteiseen keskusteluun SM-kisojen yhetydessä

Saimaan Säilien 60-vuotisjuhlakilpailujen lomassa (10. – 11.10.2015) järjestetään vapaamuotoinen keskustelutilaisuus liiton ja seurojen veteraanitoiminnan kehittämisestä

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton strategisiin tavoitteisiin kuuluu huippu-urheilun kehittämisen ja liiton lajien näkyvyyden parantamisen ohella myös harrastajamäärien lisääminen.

Liiton hallituksen asettama harrastustyöryhmä on kerännyt ajatuksia liiton veteraanitoiminnan kehittämiseksi. Tässä kohderyhmänä ovat seurojen veteraani-ikäiset jäsenet sekä miekkailua ja 5-ottelua harrastavien lasten ja nuorten vanhemmat, joita toivotaan mukaan liiton ja seurojen toimintaan.

Veteraanitoiminnan hyödyt seuroille ja lajille

Seuratasolla panostukset veteraanitoimintaan tarjoavat jo aktiivikautensa jättäneille senioriurheilijoille mielekästä ja innostavaa toimintaa vielä aktiivikauden jälkeenkin ja mahdollisuuksia osallistua koti- ja ulkomaisiin veteraanikilpailuihin. Toisaalta seuratoiminta on hyvä tapa pitää yllä peruskuntoa ja se tarjoaa mukavaa yhdessäoloa ja sosiaalista kanssakäymistä myös aikuisena harrastamisen aloittaneille.

Veteraanit tuovat kokemusta ja osaamista niin seuratoimintaan, kisajärjestelyihin kuin vaikkapa tuomari- ja kisatoimistotehtäviin. Samalla he voivat tukea huoltojoukkoina ja matkaisäntinä tai –emäntinä nuorten urheilijoiden toimintaa. Aktiivisen veteraanityön kautta voidaan luoda kontakteja ja yhteyksiä, jotka auttavat verkostoitumisessa ja suomalaisen miekkailun ja 5-ottelun kansainvälistymisessä.

Tule mukaan keskusteluun

Esillä on ollut alkuvaiheessa kehittää seurojen tueksi jokin toimintamalli, jota kukin seura voisi halutessaan hyödyntää oman toimintansa kehittämisessä. Lappeenrannassa onkin tarkoitus puhua muun muassa siitä, millaisia toimintatapoja eri seuroissa jo on käytössä, kuinka seurat aktivoivat yli 40 –vuotiaiden harrastajien osallistumista ja millaisia tavoitteita aikuisharrastajien tueksi tarvittaisiin. Liiton verkkosivuilla luotava veteraanisivusto voisi tarjota tukimateriaalia harrastamiseen, kisakutsuja ja poimintoja veteraaneille suunnatuista kilpailuista ja leireistä ym.

Harrastustyöryhmä kutsuukin kaikkia aiheesta kiinnostuneita mukaan kehitystyöhön. Lappeenrannan tapaamisen lisäksi työryhmälle voi lähettää ideoita, ehdotuksia, kysymyksiä ja vinkkejä myös sähköpostilla.

Ilmoita terveiset ja kommentit keskustelua varten Ristolle 9.10. mennessä! (risto.degerman@fencing-pentathlon.fi)

Lue lisää SM-kilpailusta >

« Takaisin