Suomalaismiesten kisat päättyivät perjantaihin Bernissä

28.10.2016 Suomalaiskvartetin tie kalpamiekkailun maailmancupissa Sveitsin Bernissä katkesi henkilökohtaisessa kilpailussa perjantain otteluihin. 64 parhaan joukossa ei lauantaina näin suomalaisia nähdä.

TISSOT Grand Prix de Berne 2016 -kilpailussa on mukana 240 miekkailijaa.

Alkuerissä Niko Vuorinen oli lohkonsa toinen Honk Kongin Sze Hou Hon jälkeen voitettuaan neljä ottelua kuudesta. Jaakko Paavolainen oli lohkonsa kolmas kolmella voitolla, samoin kolmanneksi lohkossaan sijoittui Alexander Lahtinen neljällä voitolla. Kasper Roslander voitti myös kolme ottelua, mutta oli tasaisessa lohkossa vasta kuudes. Roslanderilla lohkon kolmospaikkakin jäi vain kuuden piston päähän.

256-kaavioon suomalaiset sijoitettiin näin sijoille Vuorinen 60., Lahtinen 66., Paavolainen 78. ja Roslander 119.

Pisimmälle suomalaisista selvisivät Jaakko Paavolainen ja Alexander Lahtinen. Paavolainen voitti pudotuskierroksilla niukasti Japanin Masato Fujieda 14-13, mutta hävisi Israelin Ido Herpelle 11-15 ottelussa paikasta 64 joukkoon. Lahtinen puolestaan voitti Hollannin David van Nunen 15-13, mutta hävisi joukkuekisan MM-pronssimiehelle ja alkuerien kakkoselle Alexandre Blaszyckille 12-15.

Roslander joutui tulee heti ensimmäisellä karsintakierroksella (256-kaavio) ja voitti sillä Saksan Rico Braunin 15-11. Seuraavalla kierroksella vastaan asettui Ukrainan kaikki alkuerien ottelunsa voittanut Volodymyr Stankevych. Viime vuoden nuorten EM-pronssimies ja universiaadien hopeamitalisti voitti Roslanderin 5-15.

Niko Vuorinen hävisi 128-kaaviossa hallitsevalla Pan-Amerikan mestarille Veneuelan Fransisco Limardolle 7-11.

Suomalaisten loppusijoitukset:
82) Alexander Lahtinen
85) Jaakko Paavolainen
125) Niko Vuorinen
148) Kasper Roslander

Henkilökohtainen kilpailu jatkuu 64-kaaviolla lauantaina ja joukkuekilpailu on vuorossa sunnuntaina. Joukkueita on mukaan ilmoitettu 26.