Yle.fi: Suomen kalpajoukkue haastoi rankingkolmosen - "Toivo eli ihan loppuun asti"

14.5.2022

yle.fi / Anu Karttunen 

 

 

Suomen miesten kalpajoukkue haastoi maailmanrankingin kolmosjoukkueen Ukrainan kunnolla Heidenheimissa, Saksassa maailmancupin joukkuekilpailussa. Topias Tauriainen, Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen joutuivat tunnustamaan ukrainalaiset paremmaksi 36–42.

Ennen Ukraina-ottelua 34:nneksi sijoitettu Suomi oli voittanut kolme pykälää rankingissa korkeammalla olevan Australian 45–26.

– Voi perhana. Team Finland, maailmanrankingissa 58. Ensin täysi murskavoitto Australiasta (ranking 45). Pelattiin matsissa kaikki taktiset kortit oikein, Niko Vuorinen kommentoi tiedotteessa.

Ukrainaa vastaan Suomen joukkue taisteli loppuun asti. Vuorisen mukaan ottelu oli karata useaan otteeseen, mutta suomalaiset onnistuivat pitämään päänsä ja palauttamaan itsensä peliin.

– Toivo eli ihan loppuun asti. Olimme vain kahden pisteen päässä tasatilanteesta. Aikaa ei ollut ihan hirveästi jäljellä; millisekunnin paikalleen jäänti ja putki katkesi. Kolmea pistettä en saanut enää kirittyä jäljellä olevassa ajassa.

Suomen loppusijoitus oli 32:s, sillä sijoille 17–32 sijoittuneiden loppusijoitus määräytyi rankingin perusteella.

– Pakko sanoa, että ylpeyttä tunnen päivän suorituksista. Toimittiin oikeana joukkueena ja kuvio oli taktisesti pätevä. Ollaan sijoitustamme rutosti pätevämpiä, Vuorinen sanoi.

Lähde: Miekkailuliiton tiedote

 

 

 

 

 

Photo by Bizzi Team

 

« Takaisin