Yhdeksän miekkailijan joukkue Budapestin maailmancupissa viikonloppuna

10.3.2023

Suomella on yhdeksän edustajaa, viisi miestä ja neljä naista, viikonloppuna 10.-12.3.2023 käytävässä kalpamiekkailun maailmancupissa Budapestissä. Kisa kantaa viralllisesti nimeä Westend Epée GP. 

Naisten kisa kantaa kolminkertaisen iolympiamitalistin, Helsingissä 1952 pronssia voittaneen Joszef Sakovicsin muistokilpailun nimeä ja miesten peräti nelinkertaisen kolmien olympailaisten kultamitalistin Gyözö Kulcsari nimeä.

Miehet ottelevat alkuerät ja -kaavion perjantaina naisten otellessa ne lauantaina. Sunnuntaina käydään molempien sarjojen 64-kaaviot. Miehissä mukaan on ilmoittautunut 341 ja naisissa 279 miekkailijaa.

Suomen korkeiten rankattu miekkailija, Niko Vuorinen, odottaa kisaa erityisellä innolla, onhan kyseessä hän kotikilpailu pitkään Budapestisä asuneena ja harjoitelleena.

Miesten joukkue:
VUORINEN, Niko 
TAURIAINEN, Topias
JUTILA, Julius
HEINÄMAA, Akseli
NUOTIO, Tatu

Naisten joukkue:
SALMINEN, Anna
LEHTONEN, Suvi
VORNANEN, Anni
VUORINEN, Anna 

Suomalaisten ennakkotunnelmia ja sijoitukset vuoden aiemmissa osakilpailuissa

VUORINEN, Niko 
(FIE ranking 32) (Doha 36., Heidenheim 109.)

- Tätä on odotettu. Kotikisa on aina eri kisa, se sytyttää aina aivan omalla tavallaan. Etenkin, kun se on hyvin järjestetty. Ja näin uskon tänäkin vuonna olevan.

TAURIAINEN, Topias 
(FIE ranking 141) (Doha 73., Heidenheim 91.)

- Olen innostunut perjantaisesta kisapäivästäni ja olen valmis kilpailemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Olen panostanut paljon aikaa ja vaivaa valmistautumiseen ja olen varma, että se kantaa hedelmää kisassa.

- Olen myös viettänyt aikaa visualisoimalla itseni onnistuneesti suorittamassa kisaa ja olen tarkkaillut ruokavaliotani ja lepoani viime aikoina. Haluan varmistaa, että olen fyysisesti ja henkisesti kunnossa kisaa varten.

- Olen todella motivoitunut tekemään parhaani kisassa, ja vaikka tiedän, että haasteita tulee vastaan, olen valmis kohtaamaan ne. Tiedän, että kilpaileminen on myös nautinto ja harrastus, joten yritän pitää hauskaa ja nauttia kisasta samalla kun teen parhaani.

- Odotan innolla kisaa ja olen päättänyt tehdä siitä unohtumattoman kokemuksen.

JUTILA, Julius 
(FIE ranking 220) (Heidenheim 113.)

- Olen todella innoissani huomisesta kisapäivästä. Olen jo varmistanut, että saan tarpeeksi lepoa ja olen syönyt terveellistä ruokaa valmistautuakseni parhaalla mahdollisella tavalla. Aion noudattaa valmentajani neuvoja ja venyttelen hyvin ennen kilpailua, jotta lihakseni ovat lämpimät ja valmiit toimintaan. Aion myös keskittyä tekemään jokaisen liikkeen huolellisesti ja tarkasti, ja muistaa hengittää syvään ja tasaisesti, jotta pysyn rauhallisena ja keskittyneenä.

- Kilpailun voitto ei ole ainoa tärkeä asia. Tärkeintä on nauttia kilpailemisesta ja tehdä parhaansa. Aion pitää tämän mielessäni ja yrittää nauttia jokaisesta hetkestä kisassa.

HEINÄMAA, Akseli 
(FIE ranking 408) (Doha 227., Heinämaa 179.)

-  Lähden innoissani kisaamaan, vaikka keho ei olekaan täydessä iskussa. Olen ollut eripuolilla Eurooppaa harjoittelemassa jo neljättä viikkoa putkeen. Tällä viikolla olen saanut huomata, että matkustaminen paikasta toiseen ja kovan harjoittelun yhdistäminen vaativat paljon voimia. Kroppa on väsynyt, mutta siitä huolimatta lähden kisaan hyvällä mielellä. Pääsen haastamaan itseäni!

NUOTIO, Tatu 
(FIE ranking 579) (Heidenheim 262.)

- Muutimme maanantaina uuteen asuntoon, joten kisavalmistautuminen on mennyt pitkälti muuttolaatikoita purkaessa. Lähden joka tapauksessa kisaamaan hyvällä fiiliksellä. Budapestin Grand Prix on perinteisesti ollut suuri ja hyvin järjestetty mittelö.

SALMINEN, Anna 
(FIE ranking 204) (Barcelona 45.)

-  Olen innoissani lähdössä kisoihin. Tämä viikko on mennyt Budapestissa etätöitä tehden ja iltaisin miekkaillen muun muassa Unkarin, Kiinan, Japanin ja Korean maajoukkueiden kanssa. Miekkailu on ollut nautinnollista ja hauskaa ja samalla fiiliksellä kisaankin lähdössä.

LEHTONEN, Suvi 
(FIE ranking 282) (Barcelona 225.)

- Juuri saavuttiin lentokentälle, ja on taas tosi mukava lähteä kisaan. Viime MC-kisat eivät ole menneet ihan putkeen, ja ollaan tehty valmentajani Ivanin kanssa viime aikoina aika paljon työtä, että saadaan miekkailu kulkemaan sekä fyysisesti että psyykkisesti.  

-Taktiikkana on että täysiä alusta loppuun asti, ja tavoitteena on pyyhkiä edellisten kisojen huonot muistot pois.

VORNANEN, Anni 
(FIE ranking 450) (Doha 161., Barcelona 247.)

- Tammi-helmikuun reissailun jälkeen on tehnyt hyvää saada treenata pidempi jakso kotisalilla. 

- Edellinen maailmancup Barcelonassa osoitti taas kerran miekkailun hienouden ja toisaalta myös turhauttavuuden: sain voiton eräni korkeimmin rankatusta ukrainalaisesta, mutta hävisin kaikki muut otteluni. Joka tapauksessa lopputulema kisasta oli, että oman miekkailun perustasoa on nostettava. Siihen on nyt koitettu panostaa muun muassa lisäämällä päivittäisten treenien intensiteettiä. 

- Lähden Budapestiin apunani vanha viisaus: luota prosessiin.

VUORINEN, Anna 
(FIE ranking 158)

- Olen palannut loukkaantumisen jälkeen takaisin miekkailemaan muutama viikko sitten, ja nyt tämän viikon otellut Budapestissa BVSC-miekkailuseurassa. Olen odottanut kovasti pääsyä takaisin maailmancuppeihin, joten hienoa päästä taas kisaamaan.

-- 

Toni Flink

« Takaisin