Vuorinen maailmancupissa vuoden parhaaseensa

23.3.2019 Niko Vuorinen miekkaili toisen kerran perättäin itsensä 32 parhaan joukkoon kalpamiekkailun maailmancupissa, kun hän sijoittui Buenos Airesissa 18:nneksi. Sijoitus oli Vuorisen tämän vuoden paras.

Niko Vuorinen Buenos Aires MC 23.3.2019 by Manky / BizziTeam

- 18. sija ei ole hullumpi kokonaistulos, mutta harmittaahan se aika lailla jämähtää toisen kerran putkeen 32:n parhaan kierrokselle. Selvästikin täytyy panostaa jalkatyöhön.

Perjantain alkueristä parhaana kaavioon selviytynyt Vuorinen kohtasi 64-kaavion avausottelussa kokeneen 35-vuotiaan ukrainalaisen Igor Reizlinin, jolle oli hävinnyt viime vuonna kahdesti. Nyt voitto irtosi pistoin 15-9.

-  Taktiikka oli kohdillaan Reizliniä vastaan: pidin tiukkaa puolustuslinjaa omassa päädyssä. Bernissähän otin turpaan, pääasiassa toki angiinan vuoksi, mutta myös siksi, että hyökkäsin turhan paljon. Tällä kertaa kondis oli kohdillaan ja etenkin siksti piti hyvin.

Toiseen otteluun vastaan tuli hieman yllättäen Korean Na Jongkwan, joka voitti avausottelussaan maailman rankingissa sijalla 20 olevan israelilaisen Ido Harperin 13-12. Harper oli sekä Dohassa (7.) että Heidenheimissa (5.) kymmenen joukossa.

Korealainen onnistui omalaatuisella tyyliillään lyömään suomalaisen 15-11.

- Seuraavassa matsissa tuli uudenlaista vastustajaa ja etenkin tyyliä. Aika monen vuoden kokemuksen jälkeen harvoin on näin asian laita, mutta enpä ollut aiemmin ottanut korealaista banaanikahvaa vastaan. Na oli perhanan nopea tulemaan vastaan, mutta suurimmaksi ongelmaksi muodostuivat suorastaan akrobaattiset elkeet, joilla Na eteni väistämällä pistoja kyykkäämällä. Pistin ensimmäisessä erässä puhtaasti kaverista yli. Jäin jälkeen pisteissä, enkä oikein saanut punnerrettua eroa kiinni, vaikka ottelu tasoittuikin pisteiden saannin suhteen.

Na hävisi seuraavalla kierroksella puolestaan hallitsevalle MM-kolmoselle ja maailman rankingin kakkoselle, Ukrainan Bogdan Nikishinille 9-15.

Vuorisen tämän vuoden maailmancupin sijoitukset: Heidenheim 102, Doha 56, Vancouver 81, Budapest 21, Buenos Aires 18).

----------------------------------------------------------------------
Toni Flink
Kuva by Bizzi Team
 

« Takaisin