Valter Mickwitz ja Sofia Tauriainen taistelivat hyvät miekkailun MC-sijoitukset

8.2.2015

Valter Mickwitz miekkaili taas loistavan MC-tuloksen sijoittumalla alle 20-vuotaiden MC-kilpailussa 14. Riikassa.
Sofia Tauriainen puolestaan miekkaili toistaiseksi parhaan tuloksensa tyttöjen alle 20-vuotiaiden MC-kilpailussa sijoittumalla 17. Burgosissa.

Kilpailun alkuerissä miekkailuseura Habdan Valter Mickwitz voitti vain kolme ottelua kuudesta, mutta kilpailun edetessä hän paransi otteitaan ja onnistui voittamaan tiukat pudotusottelut. Ensimmäisellä kierroksella hän voitti Venäjän Ivan Limarevin pistoin 15-13, toisella kierroksella Puolan Maciej Bielecin pistoin 15-12 ja kolmannella kierroksella Saksan Lucas Knechtlin niukasti 15-14. 16 parhaan joukossa Ranskan Nelson Lopez Pourtier oli lopulta Mickwitzia parempi luvuin 15-11. Kilpailun voitti Sveitsin Alexis Bayard.

Ensimmäistä juniorikauttaan miekkaileva 17-vuotias Espoon Miekkailijoiden Sofia Tauriainen teki hienon tuloksen Espanjan Burgosin kalvan juniorityttöjen MC-kilpailussa. Tauriainen miekkaili alkuerät todella vakuuttavasti voittaen kaikki vastustajansa ja siirtyi pudotusotteluihin rankingin viidenneltä sijalta. Myös miekkailuseura Habdan Anna Salminen oli miekkailut alkuerät hyvin häviten vain yhden ottelun. Pudotusotteluissa Tauriainen voitti Sveitsin Selina Meirtin ylivoimaisesti 15-5, mutta joutui seuraavalla kierroksella taipumaan äärimmäisen niukasti jatkoajalla Sveitsin Manon Emmaneggerille pistoin 14-13. Salminen puolestaan hävisi ensimmäisen pudotusottelunsa todella niukasti USA:n Farrah Lee-Elabdalle 14-15. Lopputuloksissa Tauriainen oli upeasti 17. ja Salminen 35. Kilpailun voitti Venäjän Alena Komarova.

Viikonlopun MC-kilpailut päättivät 20v junioreiden MM-karsinnat. Tashkentin MM-joukkue nimetään heti alkuviikosta. MM-kilpailut käydään huhtikuun alussa mutta sitä ennen miekkaillaan vielä nuorten EM-kilpailut Slovenian Mariborissa.