Suvi Lehtonen eteni pudotusotteluihin Barcelonassa - Hautala ja Vornanen jäivät alkueriin

13.2.2022 Suvi Lehtonen oli paras suomalaiskolmikosta miekkailun maailmancupissa Espanjan Barcelonassa. Lehtonen eteni alkueristä pudotusotteluihin, joihin ei Anni Vornasella ja Eva Hautalalla ollut tällä kertaa asiaa.

Hautalan sai alkuerästään yhden voiton Hong Kongin Chu Ka Mongista, mutta hävisi selkein lukemin muut viisi otteluaan. Vornasen saalis oli myös yksi voitto ja viisi tappiota. Voiton Vornanen otteli Kreikan Fani Varverista.

Lehtosen eräsaalis oli kolme voittoa ja kolme tappiota. Yksi voitoista tuli harvinaisen lukemin 1-0 Argentiinan Melisa Englert Urrutiasta. Muut Lehtosen paremmakseen tunnustaneet olivat Espanjan Ines Garcia Rodriguez ja Hollannin Carmen Berendes.

Pudotusotteluiden avauskierroksella Lehtonen otteli vähäpistoisen ottelun 18-vuotiaan Espanjan Niclole Lixandrun (FIE ranking 93) kanssa häviten sen niukasti 8-9.

Lehtosen loppusijoitus oli 182:s, Vornasen 240:s ja Hautalan 255:s. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 269 miekkailijaa.

Sunnuntaina suomalaiskolmikko osallistuu joukkuekilpailuun. Siinä se kohtaa 32-kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun Ranskan. Ranska sai henkilökohtaisessa kisassa kolme naista 16 parhaan joukkoon

Suomalaisten kommentit:

Eva Hautala 
- Harmittaa paljon kun  kisat meni penkin alle jännittämisen takia. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että jos hermot ei pidä, niin miekkailusta ei tule mitään, vaikka kuinka on edellisinä päivinä harjoitellut.

Suvi Lehtonen 
- Tuttuun tapaan kisa lähti osaltani hitaasti käyntiin, eli ekat kolme matsia otin turpiin ja seuraavat kolme voitin. Siinä ehkä suurin kehityskohde tällä hetkellä, että pystyisin miekkailemaan täysillä alusta asti. Sain kuitenkin puserrettua jatkoon tarvittavat kolme voittoa, ja ekaan cup-matsiin tuli itselleni aika sopiva espanjalainen vastustaja. Matsi oli tasainen, mutta hävisin sen lopulta tuskallisesti yhdellä pistolla, jonka vastustaja kaiken lisäksi sai passiivisuuskortista. Toinen selkeä kehitettävä asia on siis, ettei saa jäädä liikaa kyttäämään.

Anni Vornanen 
- Alkueriin jääminen on tietysti aina pettymys, mutta kovan tason kisarutiinin puute näkyy edelleen miekkailussani. Ainoan voittoni alkuerissä sain kreikkalaisesta vastustajasta yllättävän helposti melko tavanomaisella puolustuspelillä. Muissa otteluissa sain pidettyä hyvän tempon ja tappelin jokaisesta pistosta, mutta omia hyökkäyksiäni vaivasi paikoin epävarmuus ja hyviä paikkoja jäi hyödyntämättä. En kuitenkaan näe syytä vajota synkkyyteen, sillä kisasta jäi käteen paljon analysoitavaa, jonka avulla voi taas viedä harjoittelua eteenpäin.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin