Suomi seitsemän miekkailijan joukkueella Dubain nuorten MM-kilpailuihin

6.4.2022 U17 ja U20 -ikäluokkien miekkailun MM-kilpailut käydään parhaillaan Dubaissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Suomi osallistuu kisoihin seitsemän miekkailijan suuruisella kalpajoukkueella perjantaista sunnuntaihin.

Suomen joukkue:
U17 kalpa tytöt: Inka Pallasvesa
U17 kalpa pojat: Ilkka Koski
U20 kalpa tytöt: Vilma Vehviläinen, Inka Pallasvesa
U20 kalpa pojat: Marko Kuhta, Joona Rantanen, Akseli Heinämaa, Robert Kykkänen
Joukkueenjohtaja: Minna Lehtola
Valmentaja: Kimmo Puranen

Suomalaisten kilpailuaikataulu:
8.4.    U20 kalpa naiset ja miehet 
9.4.    U17 kalpa naiset ja miehet 
10.4.  U20 kalpa joukkue miehet 

Joukkueen miekkailijoiden ennakkotunnelmia

Inka Pallasvesa
- Odotan kisoja innolla, vaikka valmistautuminen kisaan ei sujunutkaan suunnitelmien mukaan, kun sairastuin koronaan. Sitä ennen sain silti hyvää treeniä valmistautumisileiriltä. Toivon kisojen sujuvan hyvin kaikesta huolimatta ja toivon saavuttavani tavoitteeni.

Ilkka Koski
- EM-kisat olivat vähän pettymys minulle huonosta tuloksesta johtuen.  Olen treenannut kisojen jälkeen kovemmin kuin ennen niitä ja oletan saavani nyt parempia tuloksia. Tavoite on päästä alkueristä jatkoon ja sieltä ainakin 64-parhaan joukkoon.
- Muuten kisoista hyvä fiilis, kun pääsee miekkailemaan sellaisia miekkailijoita vastaan ketä ei normaalisti kisoissa kohtaa. 

Vilma Vehviläinen
- Treenattu paljon juuri näitä kisoja varten ja odotan innolla kisaamista. Loppuvalmistautumiset hoituivat Tallinnassa Sten Priinitsin ohjauksella.

Marko Kuhta:
- Valmistautuminen ei ole ollut ylioppilaskirjoitusten takia niin täydellistä kun olisin ehkä halunnut. Siitä huolimatta lähden kilpailuihin itsevarmasti hakemaan oman tason mukaista suoritusta

Akseli Heinämaa
- Lähden kisoihin hyvällä fiiliksellä. Minulla on takana viikko hyvää valmistautumista Italiassa. Olen saanut keskittyä kisoihin rauhassa, sillä sain ylioppilaskirjoitukset hoidettua pois alta ennen valmistautumisleiriä. Olen iloinen ja innoissani siitä, että pääsen kisaamaan henkisesti levänneenä ja latautuneena. Nyt vaan sormet ristiin, että kisapäivänä palikat loksahtavat kohdalleen ja miekkailuni kulkee.

-----
Toni Flink

Lue lisää Dubain MM-kilpailusta >

« Takaisin