Suomella kahdeksan urheilijan MM-miekkailujoukkue Milanossa

20.7.2023 Neljä kalpanaista ja neljä kalpamiestä muodostavat Suomen joukkueen Milanossa Italiassa viikonloppuna käynnistyvissä MM-miekkailuissa.

 

 

 

 

Naisten kalpajoukkue: Outi Jaakkola, Anna Salminen, Anna Vuorinen ja Anni Vornanen. 

Miesten kalpajoukkue: Niko Vuorinen, Topias Tauriainen, Jaakko Paavolainen ja Akseli Heinämaa. 

Suomen joukkueesta Niko Vuoriselle kyseessä on jo peräti kymmenennet aikuisten MM-kilpailut vaikka vuosina 2020 ja 2021 ei kisoja järjestetty koronapandemian takia laisinkaan. Vuorinen kisasi ensimmäisen kerran MM-kisoissa 2010 Pariisissa ja paras sijoitus on ollut 14:s Budapestissä 2013. Anna Salmiselle MM-kisat ovat kuudennet, Jaakko Paavolaiselle neljännet, Topias Tauriaiselle kolmannet ja Anna Vuoriselle toiset. Muille kyseessä on ensimmäiset aikuisten MM-kilpailut.

Suomalaisten kisaohjelma
22.7. Henkilökohtainen, alkuerät,  naiset
23.7. Henkilökohtainen, alkuerät, miehet
25.7. Pudotusottelut, naiset
26.7. Pudotusottelut, miehet
27.7. Joukkuekilpailu, alkukierrokset, naiset
28.7. Joukkuekilpailu, alkukierrokset, miehet ja loppukierrokset, naiset
29.7. Joukkuekilpailu, loppukierrokset, miehet

Suomalaisten ennakkotunnelmia MM-kilpailuista ja FIE-ranking sekä sijoitukset aiemmista MM-kilpailuista

Anna Salminen
FIE ranking, 164. 
28 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut: -19 Budapest 81., -18 Wuxi 89., -17 Leipzig 49., -15 Moskova  40., -13 Budapest 128.

- Innostuneena lähdössä Milanon kauden viimeiseen kilpailuun. MM-kisat ovat yleensä hieno urheiluspektaakkeli, joten on hienoa saada olla osa sitä.

Anni Vornanen (w)
FIE ranking, 404. 
32 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut ensimmäiset

- Odotan innolla urani ensimmäisiä MM-kisoja. Kausi on ollut omalta osaltani todella pitkä - se kun alkoi jo PM-kisoista viime elokuun lopusta. Tuntuu kuitenkin siltä, että olemme valmentajani kanssa onnistuneet hyvin levon ja harjoittelun tasapainottamisessa.

- Vietin viime viikon leirillä Espanjan aurinkorannikolla upeissa puitteissa mm. Espanjan, Ruotsin, Kazakstanin, Uzbekistanin, Hongkongin ja Japanin joukkueiden seurassa. Sää oli helteinen ja ilmastoimaton treenihalli kuumeni melkoiseksi saunaksi, mutta se lienee vain hyödyllistä Milanon helteitä ajatellen.

- Leiriltä palattuani olen keskittynyt lepäämiseen viettäen aikaa perheen ja ystävien kanssa. Olo on virkeä ja suorastaan malttamaton. Upeaa päästä kisaamaan juuri Italiaan, jossa miekkailu on iso ja arvostettu laji. Aion ottaa kaiken ilon irti urani ensimmäisistä arvokisoista ja toivon sen näkyvän myös miekkailualueella.

Outi Jaakkola
FIE ranking, 234. 
22 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut: ensimmäiset

Anna Vuorinen
FIE ranking, 198. 
24 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut: -22 Kairo 115.,

- Arvokisakesä jatkuu, hienoa päästä taas kisaamaan. Kesäkuun melko uuvuttavien leiritysten ja kisareissujen jälkeen päätin valmistella MM-kisoihin Suomessa. Toivotaan hyvää menestystä.

Niko Vuorinen
FIE ranking, 79. 
34 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut: -22 Kairo 111., -19 Budapest 42., -18 Wuxi 82., -17 Leipzig 97., -15 Moskova 47., -14 Kaszan 16., -13 Budapest 14., -11 Catania 111. -10 Pariisi 136.

- Italiassa ei ole tullut kisattua pitkään aikaan, edelliskerta on ollut joskus 2010-luvun alkupuolella kun maailmancupin osakilpailua järjestettiin Milanon naapurikunnassa. MM-kisoissa olin Italiassa viimeksi vuonna 2011, ja pakko myöntää, että edellisvuoteen verrattuna kisa Milanossa on varsinaista luksusta.

- Loppukevään ja kesän kausi on ollut todella intensiivinen, ja se huipentuu nyt viimein. Mitä kovempi kisa, sitä korkeampi fiilis - MM-kisoissa on aina paras kisatunnelma.

Topias Tauriainen
FIE ranking, 228. 
24 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut:  -19 Budapest 153., -18 Wuxi 106.

- MM-kisat ovat tämän poikkeuksellisen pitkän kilpailukauden toisiksi viimeisimmät kilpailut. Rehellisesti sanottuna pitkä kausi on alkanut painaa sekä henkisesti, että fyysisesti. 

- Olen kuitenkin tehnyt parhaani ja uskon koko kauden aikaisen työ avaavan mahdollisuuden hyvään menestykseen. Pitkä reissu vielä edessä, mutta pyrin antamaan kaikkeni.

Jaakko Paavolainen
FIE ranking, 142. 
26 vuotias
Aiemmat MM-kilpailut: -19 Budapest 132., -18 Wuxi 60., -17 Leipzig 120. 

- Viimeisiä viedään. Siitä onkin jo hetki kulunut, kun ottelin edellisissä MM-kisoissa. Viime vuoden kisat jäivät loukkaantumisen vuoksi sivuun, joten 2019 Budapestista onkin jo vierähtänyt tovi. 

- Fiilikset ovat vähän kahtiajakoiset, kun tässä on ollut vahva kesä alla, mutta samalla alkaa tämä aivan liian pitkän kauden pituus (syyskuusta elokuuhun) painamaan niskassa, mutta enköhän minä saa vielä rähinän päälle vielä näihin viimeisiin koitoksiin.

Akseli Heinämaa (w)
FIE ranking, 186.
21 vuotias 
Aiemmat MM-kilpailut  ensimmäiset

- Milanon MM-kisa on kauden päätöskisani. Minulla on erittäin pitkä kausi takana, mutta siitä huolimatta olen pystynyt latautumaan näihin kisoihin. Mukavaa päästä kisaamaan Italiaan, josta on viimekausien aikana tullut kuin toinen koti.

--
Toni Flink


 

« Takaisin