Suomalaisnaiset kaikki Barcelonassa cup-otteluihin - lauantaille ei kuitenkaan asiaa

8.2.2019 Koko Suomen naiskvartetti selvitti kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailussa tiensä hyvillä otteilla jatkoon eristä, mutta lauantain 64-kaavioon ei otteet lopulta oikeuttaneet.

Michaela Kock ja Anna Vuyorinen voittivat komeasti molemmat neljä kuudesta alkuerän ottelustaan, Sofia Tauriaisen tilille tuli puolestaan kolme voittoa, kuten myös Suvi Lehtoselle.

Pudotusotteluiden avauskierroksella Sofia Tauriainen hävisi Venäjän Ekaterina Tarasovalle 11-15. Anna Vuorinen puolestaan sai luovutusvoiton hongkongilaisesta Ka Mong Chusta. Suvi Lehtonen puolestaan otti 15-10 -voiton Tsekin Alzbeta Nevosadovasta. Michaela Kock sai vapaan kierroksen hyvien alkulohkon otteluiden ansiosta.

Toisella kierroksella Kock sai vastaansa Sveitsin Petra Brunnerin, joka oli parempi 15-9. Anna Vuorisen kohtaloksi tuli puolestaan Kroatian Paula Jukic pistoin 15-4 ja Suvi Lehtosen Alexandra Louis Marie niukimmalla mahdollisella erolla 15-14.

Suomalaisten sijoitukset
114) Michaela Kock
130) Anna Vuorinen
143) Suvi Lehtonen
173) Sofia Tauriainen

Michaela Kock:
- Kisat alkoivat tosi hyvin: oli hyvä fiilis ja alkueristä neljä voittoa. Odotus seuravaan matsiin oli peräti kuusi tuntia.. Pudotusottelu alkoi hyvin ja sain hyvin tehty omia juttuja pitäen matsin alun tasaisena. Lopulta Brunner oli kuitenkin niin paljon vahvempi, että hän sai ison johdon ja en tällä kertaa pystynyt kirimään. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen ja tästä eteenpäin seuraaviin kisoihin.

Anna Vuorinen:
- Alkuerissä miekkailin hyvin ja sain hyvät voitot. Ensimmäisen cupkierroksen vastustaja oli loukkaantunut, joten sain siitä suoraan voiton. Toinen kierros oli junioreista tuttua Jukicia vastaan. En ollut tarpeeksi hereillä ja suorat vastapistot eivät oikein toimineet banaanikahvaa vastaan.

Sofia Tauriainen:
- Tosi pitkä päivä takana. Päivä alkoi ihan mukavasti ja hyviä pistoja sekä voittoja tuli, jopa yksi hyvä puhdas 5-0 voittokin. Cupmatsikin alkoi lupaavasti, mutta en ihan saanut varmuutta pistoihin. Näin matsissa tuli  paljon tuplia ja kun pari tilannetta meni ohi, niin harmillisesti loppu meni vastustajalle. Miekkailusta sinällään jäi hyvä fiilis ja halu näyttää uudestaan kuukauden päästä Budapestissa on kova.

Suvi Lehtonen:
- Kisa lähti käyntiin ihan mukavasti, ja sain kohtalaisen vaikeassa erässä kolme voittoa, mikä riitti jatkoon. 256-cupissa vastaan tuli tsekkiläinen miekkailija, ja sen voitettuani odotti tuttu ranskalainen vastustaja, alkuerien jälkeen kymmenenneksi rankattu entinen juniorien maailmanmestari Louis Marie. Viime kohtaamisessa voitin hänet ja tämäkin ottelu meni tasapisteissä viimeiseen erään. Vähän jäi sellainen viimeinen puserrus puuttumaan, ja ranskalainen sai parin pisteen johdon lopussa, ja hyvästä kiristä huolimatta hävisin 14-15. Miekkailu luisti kutenkin ihan kivasti, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja.

43:nnen Trofeu International Ciutat de Barcelonan joukkuekilpailu käydään sunnuntaina ja Suomi on siinä mukana. Naisten joukkuekilpailussa on mukana 29 maata, joista kolme on maailmanrankigissa Suomen alapuolella.

Miesten maailmancupia miekkaillaan myöhemmin tänään Vancouverissa.

---
Toni Flink

« Takaisin