Suomalaismiehillä pettymyksen päivä Pariisissa - naisilla hyvääkin Dubaissa

18.5.2019 Suomalaisten kalpamiekkailijoiden perjantai ei ollut lähelläkään tuoda paikkoja lauantain 64-kaavioihin maailmancupin kilpailuissa Pariisissa ja Dubaissa.

Miesten suomalaisseitsikon parhaaksi sijoitukseksi Pariisin massiivisessa kisassa tuli Niko Vuorisen 166:s tila. Vuorisen lisäksi Tatu Nuotio ja Jaakko Paavolainen pääsivät alkueristään pudotusotteluihin.

Paavolainen hävisi omassa ottelussaan Kuuban Luis Enrique Pattersonille 12-15 ja Nuotio omassaan Puolan Karol Kostkalle 10-15. Vuorisen tappio tuli Espanjan Manuel Barguesille 14-15.

Näin Niko Vuorinen kisasta:

- Masentavampi kisa tällä kertaa. Alamäki alkoi käytännössä jo eilen, kun lentojen kanssa tuli jälleen kerran haasteita. Perille piti päästä kahden maissa iltapäivästä, mutta vasta kahdeksalta oltiin lopulta perillä. Terävävyys oli hukassa alkueristä lähtien, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Taktiikka kärsi. Alkuerissä hävisin kaksi täysin voitettavissa olevaa ottelua, minkä ansiosta jouduin karsintacupiin.

- Alueita oli kisapaikalla riittämättömästi osallistujamäärään nähden - ensimmäinen uloslyöntini alkoi vasta kuudelta! Itse ottelussa kamppailin EM-kisoista tuttua espanjalaista vastaan. Viimeksi voitin pisteellä, tällä kertaa hävisin pisteellä. Annoin kahdesti kaulaa ottelun aikana typerien ratkaisujeni vuoksi.

- Jos viime kerroilla on päästy muurille, nyt jäin uiskentelemaan vallihautaan. Onneksi kyseessä ei ollut GP-kisa. Lisäksi vain viisi parasta tulosta kahdeksasta lasketaan olympiakarsintaan, joten menköön tällä kertaa työtapaturmasta. Valtava pettymys silti.

Suomalaisten loppusijoitukset:
166) Niko Vuorinen
192) Tatu Nuotio
193) Jaakko Paavolainen
304) Gunnar Gräsbeck
306) Ellis Saavalainen
316) Jussi Korhonen
367) Ville Kuvaja

Naisten Dubain maailmancupin kilpailussa Sofia Tauriainen oli 132:s ja Anna Vuorinen 138:s. Kaikkiaan mukana oli 238 miekkailijaa.

Anna Vuorinen voitti omassa alkuerässään kolme ottelua kuudesta ja saii indeksin -3. Tauriainen voitti myös kolma ottelua indeksin oltua 0. 

Pudotusotteluissa Tauriainen voitti ensin Kazakstanin Vlasislava Andreyevan 15-14, mutta häviisi toisessa ranskan Josephine Jacques Andre Coquinille 6-15.

- Päivän kisaan saa olla aika tyytyväinen. Alkuerä oli todella kovatasoinen ja onnistuin saamaan kolme voittoa. Varsinkin voitetuissa matseissa miekkailu tuntui todella hyvältä ja oli kivaa, miekkailin todella siististi.

- Ensimmäinen cup-ottelu oli sitten vähemmän hauska, vastustajani miekkaili ihmeellisellä kamikazetyylillä, eikä edes antanut minun miekkailla kunnolla vaan rynni päälle semmoisella tahdilla, että koko ottelu kesti vain kaksi ja puoli minuuttia. Pistelin vastapistoilla voiton 15-14. Seuraavassa ottelussa oli vahva ja taitava ranskalainen, jonka omaa tekemistä en saanut kuin vasta lopussa vähän sekoitettua, mutta se oli jo myöhäistä. Kaiken sairastelun jälkeen hyvä kilpailu, Treenirytmi vaan takaisin kuntoon,niin on hyvä jatkaa, Tauriainen kertasii.

Vuorinen puolestaan voitti oman ensimmäisen pudotusottelunsa myös viimeisellä pistolla 15-14 Portugalin Ines Pereiraa vastaan. Italian Alice Clericiin kuitenkin katkaisi Vuorisen etenemisen seuraavassa ottelussa 15-12.

- Alkueristä miekkailin tiukilla voitoilla ja tiukilla häviöllä jatkoon. Ensimmäisen cup-vastustajani kanssa oli kova vääntö, pisteitä tuli vuorotellen kummallekin ja lopulta sain ratkaistua voiton 14-14 tilanteesta. Seuraava matsi Italian Clericiä vastaan oli myös todella tiukka - ennen viimeistä osuutta tilanne oli vielä 12-12 ja tuntui että hallitsin ottelua, mutta lopulta menin liian varomattomasti vikassa erässä hyökkäämään ja hävisin matsin, mikä tietenkin harmittaa suuresti, kertasi puolestaan Vuorinen päivän antia.

----
Toni Flink

« Takaisin