Suomalaisilla vaikea päivä Dohan miekkailun maailmancupissa

29.1.2022 Todella vaikeat olosuhteet jo kisaamaan pääsyn suhteen jatkuivat vaikeana kisapäivänä molemmilla suomalaismiekkailijoilla kalpamiekkailun maailmancupissa Qatarin Dohassa. Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen selviytyivät alkueristä jatkoon, mutta lauantain pudotusotteluista ei asiaa sunnuntain 64-kaavion kummallakaan ollut. Vuorisen loppusijoitus oli 93. ja Paavolaisen 101.

165 miekkailijasta 16 pääsi suoraan rankingin perusteella sunnuntaina oteltavaan 64-kaavioon ja 149 kamppaili 106:sta paikasta pudotusotteluihin.

Suomalaiskaksikko selviytyi alkueristä jatkoon sijoilla 65 (Paavolainen) ja 90 (Vuorinen).

Paavolainen voitti alkulohkossaan kolme ottelua kuudesta Suomalaiselle joutuivat antautumaan Sveitsin Jonathan Fuhrmann (5-2), isäntämaan Mohammed Al Hazaa (5-2) sekä Marokon Zacharie Roger (5-0). Paavolainen koki puolestaan tappiot Italian Davide Di Verolille (2-5), USA:n Yeisser Ramirezille (2-5) sekä Intian Jetlee Singh Chingakhamille (3-5). Näin Paavolaisen indeksiksi tuli +3.

Niko Vuorisen jatkopaikka pudotusotteluihin oli todella tiukoilla, kun hän voitti vain kaksi otteluaan viidestä. Kuwaitin Khalaf Almutairi (5-0) ja Ranskan Mathias Biabiany (3-2) kukistuivat, mutta tappio tuli USA:n Alen Hadzicille (4-5), Englannin Joseph Choongille (2-3) sekä Unkarin Balint Bakosille (3-5). Vuorisen indeksi jäi kuitenkin kaksi plussalle.

Topias Tauriainen joutui valitettavasti perumaan osallistumisensa aivan viimehetkellä.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella Paavolainen koki tappio virolaiselle Ilian Bobroville 12-15, kun taas Vuorinen eteni jatkoon kukistamalla saksalaisen Julian Kuloczikin 15-12. Toisella kierroksella ranskalainen Paul Allegre ei ollut yllätettävissä ja lukemat olivat 5-15.

Niko Vuorinen:

- Ei oikein mitään mieltä nostattavaa sanottavaa tästä reissusta. Stressin määrä oli aivan järjetön: ensin altistumisen takia jouduin jättämään harjoituksia alkuviikosta väliin, sitten lennot peruttiin ja jouduin matkaa edeltävänä yönä varaamaan uudet. Koronakupla vaatii muutoksia tuleviin kisoihin, sillä esimerkiksi vaikka lentoni laskeutui jo kello 23, pääsin huoneeseen vasta aamuneljältä. Kaiken päälle aamulla meinattiin myöhästyä kisabussista kun hissi jumiutui seilaamaan kerroksia välillä 1-20. Kokemus sekin.

- Stressi söi rentoutta ja itseluottamusta, ja pelkkä eristä pääseminen oli taistelua. Yhden pudotusottelun voitin hikisesti, mutta Ranskan Allegren kohtaaminen tuntui samalta kuin olisikin törmännyt Allegroon.

-----

Toni Flink

« Takaisin