Salminen miekkailun olympiakarsinnan 13:nneksi Madridissa

25.4.2021 Anna Salminen sijoittui lauantaina 13:nneksi kalpamiekkailun naisten Euroopan olympiakarsinnassa Espanjan Madridissa. Kilpailun voitti ja ainoan jaossa olleen Tokion olympiapaikan saavutti kaksien edellisten MM-kilpailujen pronssinainen Ukrainan Olena Kryvytska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkulohkossaan Salminen voitti puolet kuudesta ottelustaan. Suomalainen kukisti Kreikan Fani Ververin 5-1, Portugalin Catarina Madeiran 5-4 ja päätösottelussa komeastiu unkarilaisen Anna Kunin 5-4. Tappiot tulivat Serbian Jana Grijakille, Israelin Yana Botvinnikille sekä Belgian Amber De Pesteillille.

Salminen oli alkuerien kymmenes ja selvisi näin suoraan 16-kierrokselle, jossa vastaan tuli alkuerien kolmonen Paula Jukic (Kroatia). Tasaisesti edenneessä kamppailussa ratkaisu nähtiin viimeisellä pistolla ja sen kroati onnistui ottamaan voittaen näin 15-14.

Anna Salminen:

- Ensiajatus kisani päätyttyä oli, voiko turhautumisesta, ärsytyksestä ja pettymyksestä kuolla, sillä siltä se viimeisen pisteen hävittyä tuntui. Näin voi kuulema käydä, mutta se on hyvin harvinaista ja onnekseni pettymyksen tunteeni laantuivat jonkin verran kun sain vertaistukea kisassa samanlaisen kohtalon kokeneilta miekkailuystäviltäni. 

- Tämä ei ollut se, mitä lähdin tästä kisasta hakemaan, mutta aina ei haluamaansa saa. Onneksi matsi löytyy videolta, joten tulen analysoimaan virheeni ja onnistumiseni, jotta voin oppia paremmaksi miekkailijaksi.

Madrid, Euroopan olympiakarsinta

Naisten kalpa

1) Olena Kryvytska, Ukraina 
2) Alexandra Ndolo, Saksa
3) Katsiaryna Pasharneva Valko-Venäjä
3) Susan Maria Sicam Iso-Britannia
5) Paula Jukic, Kroatia
6) Anna Kun, Unkari
7) Jana Grijak, Serbia
8) Emma Pghosova, Armenia
….
13) Anna Salminen, Suomi 

Sunnuntaina vuorossa on miesten kalpa (Niko Vuorinen) ja naisten florentti (Irene Enright).

Vuorisen alkulohkossa ovat Neisser Loyola (Balgia), Laxandros Taliotis (Kypros), Stephen Rein (Saksa), Kanan Aliyev (Azerbaidjan) ja Asterios Tsokas (Kreikka).
--
Toni Flink
+358 40 777 3396
Twitter: @toniflink
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com

TMI Mikrotoni, viestintäpalvelut

« Takaisin