Tokion olympialaisissa ei nähdä suomalaismiekkailijoita - Vuorinen Euroopan karsinnan 15:s

25.4.2021

Tokion olympialaisissa ei nähdä suomalaismiekkailijoita. Viimeisenä mahdollisuutena olleissa Euroopan olympiakarsinnoissa Espanjan Madridissa Niko Vuorinen sijoittui miesten kalvassa 15:nneksi ja Irene Enright naisten floretissa myöskin 15:nneksi.

Lauantaina Anna Salminen oli naisten kalvassa 13:s. Vain lajivoittajat saavuttivat olympiapaikan.

Edelliset suomalaiset miekkailija olympialaisissa on Minna Lehtola, joka oli mukana naisten kalvassa Atlantassa 1996 ja Lars Winter miesten kalvassa 1988 Soulissä.

Sunnuntain alkuerissä Niko Vuorisen jatkopaikka jäi viimeisen ottelun varaan, kun alle tuli tappiot Belgian Neisser Loyolalle (1-2), Azerbaidjanin Kanan Aliyeville (4-5) sekä Kreikan Asterios Tskokasille (2-5) Kyproksen Alexandros Taliotisista tulleen 5-1 -voiton ohessa. Vuorinen taisteli päätösottelusta voiton alunperin kenties lohkon kovimmasta miekkailijasta Saksan Stephen Reinistä 5-3 edeten jatkoon erin 13:ntena.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella (32-kaavio) Vuorinen dominoi täysin oitelua Iso-Britannian Philip Marshia vastaan voittaen sen 15-7.

Toiselle pudotuskierrokselle vastaan asettui toisena miekkailijana suoran paikan ilman alkueriä kaavioon saanut Israelin Yuval Freilich. Vuoden 2019 Euuropan mestari oli ”askeleen” Vuorista edellä edeten kahdeksan joukkoon pistoin 15-13.

Niko Vuorinen:

- Hirveältähän tämä nyt tuntuu kun kumminkin Kazan (maailmancup) antoi enteillä parempaa ja työtä on tehty niin pitkään. Tänään miekkailu oli liian varovaista, ei flow'ta. Eristä lähtien aivan hirveää puurtamista ja yliajattelua.

- Pahoittelut koko Suomen miekkailua seuraaville, etten pystynyt parempaan. Kiitos kaikille tahoille, jotka ovat minua tässä projektissa tukeneet, Olympiakomitea, Miekkailuliitto, sponsorit, treenikaverit, valmentajat, perhe ja ystävät. Ja tietenkin tärkeimpänä puolisoni Maija, joka on jaksanut kaikki nämä vuodet tätä hullunmyllyä. Vaikka eteenpäin on menty roppakaupalla, kaikista korkein kruunu meni nyt jollekulle muulle.

- Tällaista on miekkailu, kaikessa ihanuudessaan ja kamaluudessaan - loputonta kamppailua, jossa lähtökohtaisesti jokainen ottelu on veitsenterällä.

Miesten kalvan voittajaksi ja olympiapaikkaan miekkaili Tsekin Jakub Jurka, joka kukisti finaalissa Ruotsin Jonathan Svenssonin. Näin länsinaapurin ensimmäinen olympiapaikka sitten 2008 jäi niukasti heillekin haaveeksi.

Madrid, Euroopan olympiakarsinta

Miesten kalpa
1) Jakub Jurka, Tsekki
2) Jonathan Svensson, Ruotsi
3) Radoslaw Zawrotniak, Puola
3) Sten Priinits, Viro
5) Yuval Freilich, Israel
6) Yulen Pereira, Espanja
7) Asterios Tsokas, Kreikka
8) Frederik von der Osten, Tanska 

15) Niko Vuorinen, Suomi

Naisten floretissa Ranskassa asuva Suomea edustava Irene Enright voitti alkuerissä yhden ottelun (Kalina Stoykova, Bulgaria 5-1), mutta neljä tappiota pudotti Enrightin ensimmäisenä 14 miekkailijan pudotusptteluista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Bizzi Team
--

Toni Flink
+358 40 777 3396
Twitter: @toniflink
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com

TMI Mikrotoni, viestintäpalvelut

« Takaisin