Sähköä ilmassa - Vuorinen jatkaa olympiakarsintojen avauksessa

4.5.2019 Niko Vuorisen avauspäivä Kolumbian Calin kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailussa toi toivotun tuloksen eli paikan sunnuntaiseen 64-kaavioon.

                                                                                  Kuva by Adrian Pop

Tokion olympiakarsintojen avausturnauksen alkuerissä Vuorinen otti neljä voittoa kuudesta edeten helposti jatkoon ja perjantai jatkui kahdella voitolla pudotusotteluissa.

Vuorisen mukaan tunnelma kisahallissa oli todella sähköinen - olympiakarsinnan alku oli selvästi aistittavissa. 

Alkuerä toi Vuoriselle neljä voittoa, yhden piston tappion sekä suomalaista sapettaneen rökäletappion. Sijoitukseksi erissä tuli 48:s.

- Oma alkueräni oli paperilla melko vaivaton. Kuitenkin johtuen vuorokauden viivästyksestä lentojen kanssa, en ollut saanut täysin aikaeron vaikutusta kuopattua. Edeltävä näkyi eritoten vastahyökkäysten toteuttamisessa: tempo oli kehno. Erityisen massiivinen epäonnistuminen oli peräti 0-5 -tappio Japanin Yamadaa vastaan, jonka vastikään päihitin Budapestin GP:ssä. Japanin joukkue oli tehnyt fiksusti ja viettänyt edeltävän viikon New Yorkissa, joten aikaero ei selvästikään heitä painanut; vastustajani suorastaan ryöppysi joka suunnasta. Sieluun sattui ottelun jälkeen.

Yhteenvetona alkuerät kuitenkin onnistuivat ja paikka kaavioon aukesi niiden jälkeen otettujen kahden 15-11 -voton myötä.

- Neljä voittoa ei toisaalta ollut erityisen surkea suoritus. Toiveissa oli, että olisin päässyt vain yhdellä pudotusottelulla, mutta kaksihan niitäkin lopulta paukahti. 

Ensimmäisessä vastassa oli yhdysvaltalainen Justin Yoo ja toinen hyvinkin tuttu Tsekin Jiri Beran.

- Päätin lähinnä painostaa ja hyökätä askelsyöksyllä, mikä toimikin mainiosti. Koska olen ollut Tsekeissä harjoitusleireillä enemmän kuin sielu sietää, tiesin, ettei seuraava vastustajani Beran menisi vastaavalla tavalla halpaan. Pidin etäisyyttä omassa päädyssäni ja pommitin kättä. Osa yrityksistä otti onnistuakseen, mikä lisäsi vastustajani painetta hyökätä. Sain napsittua omani pois sikstflikeillä selkään.

Sunnuntain 64-kaaviossa vastassa on Hollannin Bas Verwijlen. FIE rankingissa komeasti 15:nnellä sijalla oleva 35-vuotias oli Budapestin maailmancupissa kuukausi sitten kuudes ja marraskuussa Bernissä finaalissa asti. Maailmancupissa hän on ollut mitaleilla peräti 16 kertaa. Hän on myös kaksinkertainen MM-mitalisti. Pronssia 2005 ja hopeaa 2011.

- Ei mikään helpoin mahdollinen avaus. Video- ja taktiikkapalaveri on kuitenkin jo pidetty, joten alustava suunta on selvillä, Vuorinen päätti kisaraporttinsa Calista.

Lue lisää olympiakarsinnasta täältä >

64-kaavion löydät täältä >

Vuorisen sijoitukset 2019 maailmancupin kilpailuissa:
Heidenheim 102.
Doha 56.
Vancouver 81.
Budapest 21.
Buenos Aires 16.

--------------------------------------------------------------------
Toni Flink

 

« Takaisin