Niko Vuorisen tuloskunnossa nähtiin notkahdus kun hän karsiutui maailmancupin loppukilpailusta Vancouverissa

15.2.2015 Suomen tämänhetkisen kärkimiekkailijan, Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorisen, tuloskunnossa nähtiin toivottavasti vain hetkellinen notkahdus, kun hän karsiutui maailmancupin loppukilpailusta jo toisen kerran peräkkäin. Tulosnotkahdus ei merkittävästi vaikuta hänen kv. rankingsijoitukseen, jossa hän on nyt 18.

”Tämä Kanadan kilpailu on kyllä ollut mulle joka kerran aika huono. Toissa vuoden kisa on ainoa jossa olen miehissä tippunut heti alkuerien jälkeen. Tämän vuoden kisa korvaa kv. rankingissa viime vuoden Parisiin MC-kisan, jossa myös jäin ilman pisteitä, joten maailmanrankingiin tällä ei juuri ole merkitystä. Ei hätää, joskus vauhtia on haettava pohjalta”, toteaa Vuorinen Vancouverista. ”Ensi vuonna on helppo parantaa tulosta ja silloin kisan tuloksella on todella merkitystä Rion karsinnan kannalta”.

Vuorinen putosi myös tammikuun lopun Heidenheimin MC-osakilpailun 64-loppukilpailusta niukasti sijoittuen 65.

Vuorinen voitti Vancouverin alkuerässä kolme kuudesta ottelustaan. Hän hävisi kaksi ottelua niukasti 4-5 ennakkoon kovimmille haastajille; Grigori Beskinille Israelista ja Igor Tourchinelle Venäjältä. Myös nuori sijoittamaton junioritason USA:n Justin Yoo yllätti luvuin 5-3. Karsintakilpailun ensimmäisellä kierroksella Vuorista vastaan asettui Sveitsin Valentin Pirek, joka päihitti suomalaisen numeroin 15 - 13. ”Ei kisassa ollut mitään ihmeellistä, ei vaan ollut kärki kohdallaan ja riposti meni ohi, ns. bad day pitkästä aikaa”, analysoi Vuorinen tulostaan.

Vancouverin lopputuloksissa Niko Vuorinen oli lopulta 107. Kilpailuun osallistui 176 miekkailijaa ja voittaja oli hieman yllättäen Ranskan Ronan Gustin.

MC-kiertue jatkuu Budapestin GP-kilpailulla 20.-22.3.2015. Rion karsinta alkaa miesten kalvan osalta Pariisin MC-kilpailusta toukokuun alussa.