Niko Vuoriselle (HFM) kultaa ja Anna Salmiselle (HABDA) hopeaa Oslosta

3.10.2021 - Oslossa oli taas todella hauska ja nautinnollinen päivä miekkailulle

Kansainvälinen miekkailukausi on pyörähtänyt käyntiin ja viikonloppua miekkailtiin Oslossa Nordic Challenge -kilpailusarjan toisen osakilpailu. Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen taisteli kultaa ja miekkailuseuran Habdan Anna Salminen hopeaa.

Nordic Challenge käynnistyi viikko sitten Tukholman osakilpailulla ja huipentuu viikon kuluttua Turun Kupittaa Tournamentin.

- Oli ilo parantaa viime viikonlopusta ja ottaa kultaa. Sain Tukholmasta jonkun taudinkin ja olin sängyn pohjalla alkuviikon, ja tänään olikin vielä vähän puolitehoinen fiilis. Taktiikka oli onneksi kohdillaan eikä tullut paljon hötkyiltyä. Miekkailla voi onneksi monella tavalla. Mainio juttu, että kansainvälisiä kisoja on koronasta huolimatta pystytty Pohjoismaissa järjestämään, kommentoi Vuorinen Oslosta.

Vuorinen voitti finaalissa Ruotsin Christopher Kellyn selvin pistoin 15-8. Hienoa suomalasimenestystä täydensi Tampereen Kalpaveljien Akseli Heinämaa sijoittumalla kilpailun kuudenneksi.

Salmisen loppuotteluvastustaja, Ruotsin Emelie Mumm, puolestaan voitti tiukan ottelun pistoin 15-13.

- Oslossa oli taas todella hauska ja nautinnollinen päivä miekkailulle. Vaikka kisa oli pienehkö, olivat vastustajat kovia ja kaikissa cup-otteluissani sain todellakin taistella voitosta. Vaikka lähdin hakemaan kisasta voittoa, tuntuu tämä hopeamitalikin ihan hyvältä, sillä olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen päivän otteluihin. Taas kerran iso kiitos muille suomalaisille, jotka kannustivat ja neuvoivat minua matseissani, kiitteli Salminen joukkuetovereitaan.

Salminen ja Vuorinen taistelevat ensi viikonloppuna 9.10. Turussa Nordic Challenge -kilpailusarjan kokonaisvoitosta. Perinteisillä pohjoismaisilla Nordic Challenge -osakilpailuilla ei tänä vuonna koronatilanteesta johtuen ole kv. miekkailuliiton satelliitti MC-statusta.

Oslo Cupin lopputulokset

Kalpa miehet
1. Niko Vuorinen, Suomi
2. Christopher Kelly, Ruotsi   
3. Axel Mattsson, Ruotsi ja Arnas Salokas, Liettua
----                     
6. Akseli Heinämaa, Suomi
10. Jaakko Paavolainen, Suomi
15. Topias Tauriainen, Suomi

Kalpa naiset
1. Emelie Mumm, Ruotsi        
2. Anna Salminen, Suomi
3. Elvira Mårtsnesson, Ruotsi ja Leonore Praxmarer, Itävalta
---                       
12. Outi Jaakkola, Suomi
17. Anni Vornanen, Suomi
21. Eva Hautala, Suomi
22. Anna Vuorinen, Suomi

« Takaisin