Niko Vuorinen upeasti pronssille Budapestin miekkailun maailmancupissa

6.3.2022 Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen saavutti uran toisen miekkailun maailmancupin mitalitilan sunnuntaina Unkarin Budapestissa. Vuorinen sijoittui kolmanneksi, kuten teki ensimmäisen kerran Vancouverissa 2017. Hän on ainoa suomalaismies, joka on mitaleille lajin maailmancupissa yltänyt.36:nneksi maailmanlistalla rankattu Vuorinen oli todella lähellä myös finaalipaikkaa. Pronssiottelu Unkarin David Nagya (FIE ranking 184) vastaan eteni jatkoajalle tasatilanteessa 11-11. Vuorisen hyökkäys heti jatkoajan alkuun ei kuitenkaan tuonut tulosta ja unkarilainen voitti vastapistolla kahdeksan sekunnin kohdalla.

Pronssiottelua ei maailmancupissa nykyisin otella, vaan välierien häviäjät sijoittuvat kolmanneksi.

Mukana Budapestin osakilpailussa oli miesten kalvassa peräti 267 osallistujaa.

Minna Lehtola otteli ensimmäisen suomalaisena maailmancupin hopealle Göteborgissa 1991 ja pronssille Leganossa 1993. Paras miesten saavutus ennen Vuorisen pääsyä mitaleille oli Lars Winterin neljäs tila Heidenheimissa 1991.

Vuorinen avasi Budapestin kilpailun perjantaina voittamalla alkueränsä kaikki viisi ottelua ja saavuttaen paikan suoraan sunnuntain 64-kaavioon.

Sunnuntai käynnistyi Iso-Britannian Elliott Groverin (FIE ranking 416) päihittämisellä pistoin 15-12.

Seuraavaksi vastaan asettui Rion henkilökohtaisen kalvan olympiavoittaja ja Tokion joukkuekilpailun pronssimies, Korean Park Sangyoung. Huikea kamppailu eteni ratkaisevaan pistoon, joka suomalainen sai aikaiseksi ja maailmanlistan kahdeksas siirtyi katsomoon.

16-kaaviossa alkoi Suomi - Unkari -maaottelut. Balint Bakos (FIE ranking 133) sai tunnustaa suomalaisen paremmaksi 15-9 ja perään saman teki Mate Tamas Koch (FIE ranking 49) 15-11. Näin Vuorinen varmisti mitalitilansa.

- Mitäpä tässä voi sanoa? Aika tajuton päivä. Oli niin monta onnistumista päivän aikana, ettei edes pysy laskuissa mukana. Oisi voinut olla hopeaa tai kultaa, mutta miekkailu antaa sen minkä antaa - olen pronssistakin onnellinen.

- Kiitos kaikille tukijoukoille - Suomen tiimi oli mahtavasti mukana paikan päällä. Ja suurkiitokset kaikille tukijoukoille, jotka etänä seurasivat ja tsemppasivat. Kaikki on miekkailussa mahdollista.

- Erityiskiitos Adrian Popille ja Andras Tothille - Team Hungary hoiti erinomaisesti valmennuspuolta, ja molemmilta sain erinomaisia neuvoja otteluihin. Ne olivat ehdottoman ratkaisevia. On ilo työskennellä sellaisten ammattilaisten kanssa.

Kiitos miekkailu-Suomi!-----
Toni Flink

Kuvat: FIE/ Eva Pavia TeamBizzi

​Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin