Niko Vuorinen aloittaa Tokion olympiakarsinnat Kolumbiassa

1.5.2019 Suomen ykkösmiekkailija Niko Vuorinen aloittaa Tokion olympiapaikan metsästyksen viikonloppuna Kolumbian Calissa. Suuri osa olympiapaikoista ratkotaan joukkueiden kesken, joten Vuorisen tie olympialaisiin on isojen miekkailumaiden urheilijoihin nähden paljon kivisempi.

Perjantaina Calissa miekkaillaan alkuerät ja sunnuntaina 64-kaavio.

Calin kilpailuun on ilmoittautunut 183 miekkailijaa 42 eri maasta. Mukana on totta kai koko lajin kerma ykkösrankatun Ranskan Yannick Borelin ja kakkosrankatun ukrainalaisen Bogdan Nikishinin johdolla.

Näin Niko itse kertoo matkasta Caliin.

- Aloitetaan huonosta uutisesta: perillepääsy olympiakarsinnan avaukseen Caliin viivästyi peräti 20 tuntia, sillä Budapest-Pariisi -väli peruuntui maanantaiaamusta. Näin ollen myös jatkolennot jäivät välistä. Hyvä uutinen sen sijaan on se, että perille lopulta päästiin, tällä kertaa peräti matkatavaroiden kanssa – ensimmäistä kertaa Kolumbian kisareissuilla.

Matkalla Vuorinen ehti myös miettiä kisan tärkeyttä, olympiakarsintoja sekä matkaansa miekkailun parissa.

- Ja toden totta, se on menoa nyt – ilmassa on sähköä jo nyt, mikä tosin voi johtua Calin kosteusprosenteista ja ukkoskeleistä. Tunnetta toisaalta korostaa se, että olen nyt tainnut miekkailla aika tarkalleen puolet elämästäni. Absoluuttisia vuosia tuijottamalla määrä ei päätä huimanne kansainvälisessä vertailussa, mutta uskallan väittää antaneeni sydämeni lajille.

- Uskon ihmisen elävänsä parasta aikaansa silloin, kun tämä pääsee toteuttamaan henkilökohtaista esteettistä käsitystään – toisin sanoen täyttämään elämänsä valinnoilla, joista huokuu niin vahva itseisarvoisuus, ettei niitä tule juuri koskaan kyseenalaistettua; tai vaihtoehtoisesti kyseenalaistus on vain omaan mielettömyyteensä pikaisesti vaimeneva kuiskaus. Tuskinpa olisin näin tyytyväinen ja positiivisella tavalla jännittynyt matkasta Caliin, mikäli se ei merkitsisi juuri olympialaisten lähtölaskennan alkua.

Lue lisää olympiakarsinnasta täältä:
https://www.fencing-pentathlon.fi/site/assets/files/2032/final_-_2018-11-29_-_tokyo_2020_-_qualification_system_-_fencing_-_eng.pdf

Vuorisen sijoitukset 2019 maailmancupin kilpailuissa:
Heidenheim 102.
Doha 56.
Vancouver 81.
Budapest 21.
Buenos Aires 16.

 

 

 

 

 

-----------------------
Toni Flink

« Takaisin