Miesten kalpajoukkueelle historiallinen voitto - joukkue eteni historiallisesti 16 parhaan joukkoon Pariisin maailmancupissa

14.5.2017 Nykymuotoisen kisajärjestelmän aikana saavutus on miekkailun joukkuekilpailussa laatuaan ensimmäinen. Miesten joukkue Alexander Lahtinen, Jaakko Paavolainen ja Niko Vuorinen sijoittui lopulta kahdenneksitoista. Suomi pääsi ottelemaan peräti viisi kamppailua, kun tähän mennessä kamppailut ovat jääneet yhteen avauskierrosten tappioiden myötä.

- Kokonaisuutena oli tietysti erinomainen päivä, sillä avausvoittoa on haettu ties kuinka pitkään. Ja nyt tuli samantien kaksikin voittoa. Tiimi toimi hienosti, aina joku paikkasi toistensa sukelluksia. Ja sanottakoon, että top 8 ei ole mitenkään hirveän kaukana, hehkutti päivää Niko Vuorinen.

Historiallinen paikka 16 joukossa tuli 30 maan joukkuekilpailussa 45-38 -voitolla Tšekistä, turnauksen kymmenenneksi sijoitetusta joukkueesta ja edellisen maailmancupin voittajasta.

Ottelu Tšekkiä vastaan eteni tasaisesti aina kahdeksanteen ottelupariin asti. Siinä Alexander Lahtinen nappasi 9-6 -voiton Jiri Beranista ja heti perään Niko Vuorinen viimeisteli voiton kukistamalla Martin Rubesin 5-1. 

- Tiedossa oli ennakkoon kovaa kyytiä, joten laadittiin varsin hyvä taktiikka edeltävänä päivänä. Oltiin jokseenkin aggressiivisia, mutta ei annettu johdon kasvaa yli kahteen pisteeseen. Lopussa sitten takarajasumputuksella irtosikin tarvittavat pisteet, Vuorinen kertasi makeaa voittoa.

16-kaaviossa vastaan asettui seitsemänneksi sijoitettu Sveitsi, jonka riveissä otteli kaksi maailmanrankingissa seitsemän joukkoon mahtuvaa miestä eli rankingviiton Max Heinzer  ja -seiska Benjamin Steffen. Vuorinen aloitti kamppailun komeasti vieden Suomen 5-2 -johtoon Georg Kühnin kukistamalla. Tämän jälkeen sveitsiläiset veivät kuitenkin kaikki kahdeksan muuta ottelua ja kuittasivat voiton 45-29.

- Sveitsiä vastaan oli liikaa nöyryyttä. Pelättiin liikaa pisteiden puolesta ja Benjamin Steffen keskipaikalla kiitti, Vuorinen analysoi Sveitsin kohtaamista.

Sijoista 9-16 otellessaan Suomi voitti Saksan upeasti Vuorisen viimeisellä pistolla 45-44. Saksa johti ottelua koko ajan, parhaimmillaan jo yhdeksällä pisteelläkin (21-30), mutta tästä suomalaiskolmikko aloitti huikean kirin, joka huipentui koko kolmikon viimeisten otteluiden selkeään voittoon ja Vuorisen kuuteen viimeiseen pistoon Fabian Herzbergiä vastaan.

- Saksa oli meidän tasoinen joukkue, mutta ottelu alkoi edellisen tappion aallokossa heikosti. Hyvin noustiin lopussa!

USA puolestaan kukisti Suomen 35-45 ja päätösottelussa olympiavoittaja Ruben Limardo Gasconin johtama Venezuela teki saman tempun pistoin 32-45. 

- USA-matsi oli selkeästi Jaakon ottelu. Jaakko rökitti Jason Pryorin ja napsi plussaa myös Adam Rodneylta. USA voittikin meidät käytännössä James Kaullin ansiota. Matsi oli kaikkiaan tiukka, meillä oli hyvät mahdollisuudet senkin voittoon. Venezuela taas on ikivaikea joukkue ollut meille. Heillä on ollut tällä kaudella jäsenvaihdos, minkä johdosta tiimi on kovempi kuin ennen. Taisteltiin se mihin kyettiin, vaikka hävittiinkin, Vuorinen paketoi kaksi viimeistä ottelua.

Suomalaisten tekemät pisteet vs vastustajan tekemät joukkuekilpailun otteluissa:
Alexander Lahtinen 61-78
Jaakko Paavolainen 62-77          
Niko Vuorinen 63-63

-----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

Lue lisää kisasta >

« Takaisin