Miekkailun maailmancupia Pariisissa sekä Dubaissa

16.5.2019 Viikonvaihteessa nähdään vahva suomalaisedustus kalpamiekkailun maailmancupissa, kun miehet kisaavat jättimäisessä Pariisin kisassa ja naiset samaan aikaan Dubaissa. Tulessa on kaikkiaan yhdeksän miekkailijaamme.

Pariisin Challenge SNCF Réseaussa mukana on seitsemän suomalaismiestä,. Mukana on myös ensimmäisen kerran yli 12 vuoteen maailmancupin tasolla Miekka-Miesten Ville Kuvaja. Naisia Shabab Al Ahlin Clubilla Dubaissa on mukana kaksi.

Niko Vuorinen on sijoittunut kolmessa edellisessä maailmancupin kisassa 32 parhaan joukkoon: Cali 27:s, Buenos Aires 16:s ja Budapest 21:s,

Molemmissa kilpailuissa perjantaina kisataan alkuerät, joista 64 parasta selviää lauantain kaavioihin. Sunnuntaina vuorossa ovat joukkuekilpailut, joihin Suomi ei osallistu.

Pariisissa mukana ovat suomalaisista :
Niko Vuorinen, Helsingin Miekkailijat
Jaakko Paavolainen, Helsingin Miekkailijat
Ellis Saavalainen, Espoon Miekkailijat
Gunnar Gräsbäck, Habda
Tatu Nuotio, Habda
Jussi Korhonen, UR33/Kyrkslätt IF
Ville Kuvaja, Miekka-Miehet

Dubaissa puolestaan kisaavat:
Sofia Tauriainen, Espoon Miekkailijat
Anna Vuorinen, Helsingin Miekkailijat

Miesten Pariisin henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoitettu peräti 373 urheilijaa 68:sta eri maasta. Mukana ovat kaikki maailman huiput, koko maailmanrankingin 25 kärki muun muassa. Joukkuekilpailussa on mukana 41 maata.
Dubain henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 239 naista 48:sta eri maasta.

Miekkailijoidemme ajatuksia ennen viikonlopun kisoja

Gunnar Gräsbäck:
- Saksan vaihtarin ansiosta uskon, että en ikinä fyysisesti ole ollut niin hyvässä kunnossa kuin nyt. Pelkästä liikunnan kursseista kertyy ainakin 10 tuntia extratreeniä viikossa plus punttisali, juoksu jne. 
- Miekkailutreenit ovat myös olleet erittäin antoisat Bayer Leverkusenissa, missä suurin osa Saksan miesmaajoukkueesta treenaa. Ainoa sääli oli, että minulla oli yksi erittäin tiheä kurssi, jonka kaikki oppitunnit (jotka olivat pakollisia) olivat aina iltaisin viikolla. Sen takia en pystynyt lainkaan miekkailemaan yli kahteen viikkoon. Nyt miekkailu on kuitenkin päässyt taas käyntiin ja treenit Saksassa ovat alkaneet hyvin, joten odotan itseltäni hyvää saavutusta viikonloppuna.

Jussi Korhonen:
- Omalta osaltani kyseessä on kauden toiseksi viimeinen kilpailu. Kauden päättää seuraavan viikonlopun Ranskan joukkuemeataruuskilpailut. Valmistautuminen on tapahtunut Belgiassa, Ranskassa ja  Luxemburgissa töiden ohessa. Lähdetään hakemaan hyvää mieltä ja tulosta.

Tatu Nuotio:
- Pariisin kisa on valtavan kokoinen. Onneksi vastustajat kohdataan kuitenkin yksi kerrallaan, kuten aina. Mitään poikkeuksellista ei tähän kisaan valmistautuminen ole pitänyt sisällään, mutta toivotaan silti poikkeuksellisen hyvää tulosta.

Jaakko Paavolainen:
- Pitkän pääsykoerupeaman jälkeen mukava taas päästä miekkailemaan. Pääsykoekevät oli kuitenkin sen verran raskas, joten pitää toivoa että tässä muutaman päivän aikana on ehtinyt palautua kunnolla.

Ellis Saavalainen:
- Ihan hyvä meno, toivottavasti teen paljon pistoja ja minua pistetään mahdollisimman vähän.

Niko Vuorinen:
- On suorastaan huojentavaa siirtyä lähikisojen pariin Kolumbian ja Argentiinan jälkeen – melkein kuin olisi kotona. Samalla se tarkoittaa toki osallistujamäärän tuplaantumista, mutta toisaalta menestys sykähdyttää eniten silloin kun polku on jyrkkä. Polulle on päässyt rakentumaan myös metaforinen muuri, jota lähden murtamaan: tavoitteena on ehdottomasti edetä pidemmälle kuin 32:n parhaan joukkoon. Uusimassa Game of Thronesin jaksossa Kuninkaansataman muurit murrettiin lohikäärmeen avulla, joten ehkä pitäisi itsekin sellainen jostain hankkia.
- Olo on vahva siitä huolimatta, että Calin reissusta palasin vasta viikko sitten. Hyttysenpuremia laskin jaloistani viitisenkymmentä, ja ne muistuttavat edelleen itsestään. Malarian riski jännitti aavistuksen viime viikolla, mutta kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa. Mitään suurempia leirejä ei luonnollisestikaan Calin ja Pariisin kisojen välillä ole ollut; vain muutama korkealaatuinen täsmäharjoitus sekä unirytmin korjaamista.

Sofia Tauriainen:
- ihan hyvä fiilis. innolla odotan, miltä näyttää olympialaisia edeltävän kauden kisat ja millainen tunnelma kisapaikalla on. Vähän on ollut taas sairastelua, mikä sotki valmistautumista, mutta kisatsemppivaihteen alkaessa ei sellasta enää ajatella. hyvä fiilis kaikkiaan.

Anna Vuorinen:
- Jännittävää lähteä ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle maailmancupiin ja vieläpä ensimmäiseen olympiakarsintaosakilpailuun.. Hyvä treeniputki alla ja fiilikset hyvät.

-----
Toni Flink

Lue lisää Pariisin kisasta >
Lue lisää Dubain kisasta >

« Takaisin