Miesten kalvan maailmancup jatkuu Sveitsin Bernissä

21.11.2019 Suomelta on mukana neljän miehen iskujoukko Sveitsin Bernissä viikonloppuna kisattavassa kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailussa 56. Tissot GP:ssä.

Suomen joukkueen muodostavat perjantaina ja lauantaina käytävässä henkilökohtaisessa kilpailussa:
- Gräsbeck Gunnar HABDA (FIE ranking 442)
- Paavolainen Jaakko HFM (169)
- Tauriainen Topias EM (233)
- Vuorinen Niko HFM (48)

Mukaan kisaan on ilmoittautunut 320 miestä ja mukana on koko maailman rankingkärki. 

Suomi ei osallistu sunnuntain joukkuekilpailuun.

Edellisessä kisassaan Oslon sateliitissa pronssille lokakuun alussa otellut Niko Vuorinen aikoo murtaa ”Bernin taian”. Vuorisen sijoitukset 2010-luvulla ovat oleet (2018->2010) 121. 66. 125. 51. 15. 53. 37. 142. 53. parhaan sijoituksen tullessa siis 2014.

- Bern on ollut melkoinen epäonnen keskittymä parina edelliskertana. Kaksi vuotta sitten nilkka meni tohjoksi ja viime vuonna angiina iski kisaa edeltävänä päivänä. Sanotaan, ettei kahta ilman kolmatta, mutta ehkä olisi aika osoittaa sananlasku epätodeksi.

- Muutoin kausi on alkanut kohtuullisesti. Alla on pitkä treenijakso Budapestin ja Tatan tienoilla, eikä suurempia kremppoja ole tullut. Lompakkoamurskaavasta hintatasostaan huolimatta Sveitsiin on aina ilo matkustaa.

Gunnar Grãsbeckin lokakuu oli sairastelun täyttämä, mutta nyt mieli on positiivinen ennen Bernin kisaa. Viime vuonna Gräsbeck ei ollut mukana Sveitsissä, edellisvuonna sijoitus oli 205.

- Ihan hyvällä mielellä lähden kisaan. Sairastelin koko lokakuun erittäin vakavan anginan seurauksena. Ensimmäinen kansallinen kisa Suomessa meni yli odotusten siihen nähden, kuinka vähän olen kyennyt panostamaan sairastelun takia. Keskityn siihen, että kisan aikana miekkailen omaa miekkailuani ja että en anna kansainvälisen tunnelman olla esteenä omaan suoritukseeni.

Jaakko Paavolainen oli viime vuonna Bernissä 223:s. ja Topias Tauriainen 284:s.

--

Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin