MIEKKAILU: Seitsemän suomalaista Heidenheimin miekkailun maailmancupissa - Vuorinen huolissaan teidoista venäläisiä koskien

22.2.2023 Vuoden 2023 toinen miesten miekkailun maailmancupin kalpakisa käydään Heidenheimissa Saksassa torstaista alkaen.

Perinteikäs Heidenheimer Pokal kisataan nyt jo 69:nnen kerran ja se palaa täksi vuodeksi myös Karl-Rau-Halleen kisattavaksi.

Henkilökohtaisessa kilpailussa mukana olevat suomalaiset, heidän rankingsijoitus ja 2023 maailmancupin aiemmat sijoitukset:

  • Niko Vuorinen (FIE 31) (Doha 46.) 
  • Topias Tauriainen (FIE 152) (Doha 73.)
  • Jaakko Paavolainen (FIE 168) 
  • Julius Jutila (FIE 247) 
  • Akseli Heinämaa (FIE 434) (Doha 227.)
  • Väinö Paavolainen (FIE 449)
  • Tatu Nuotio (FIE 580)

Henkilökohtaisen kilpailun alkuerät ja karsintakaavio miekkaillaan torstaina ja 64-kaavio perjantaina. Mukaan on ilmoittautunut peräti 348 miestä.

Lauantaina joukkuekilpailussa Suomen joukkueen muodostavat Vuorinen, Tauriainen, J.Paavolainen ja Jutila.

Joukkuekilpailussa on 42 maata ja Suomi on rankinjärjestyksessä 37:s. Tämä tietäisi ennakkotietojen mukaan vastaan 1. kierrokselle rankingin 28:nneksi parasta maata (Marokko). Tämän voittaja kohtaisi 2. kierroksella ilmeisimmin rankingin viitosen (Japani) tai kuutosen (Sveitsi) paikasta 16-kaavioon ja jatko-otteluihin.

Niko Vuorisen ennakkokuulumiset:

- Pitkän kaavan Tour de Deutschland alla. Aloitin Berliinin Weisser Bärin jättiturnauksella toissaviikonloppuna, josta irtosi kelpo top 8 -sijoitus. Tämän jälkeen menikin viikko muiden suomalaisten kanssa Tauberbischofsheimin olympiakeskuksessa Saksan maajoukkueen kanssa. Alla on siis hyvä leirisetti. Tiistaina siirtyminen Heidenheimiin.

- Kuten aina, Heidenheim on jättimäinen kisa. Ilokseni se järjestetään jälleen perinteisessä Karl-Rau-Hallessa, jossa tilaa riittää ja hotelli on aivan vieressä. Monen vuoden ajan kisa oli siirrettynä ties mihinkä.

- Huolestuttavampana pidän sitä, että Heidenheimin kisa saattaa olla viimeisiä maailmancupeja, joissa ei nähdä itänaapurin kisaajia. Liikkuu tietoa, että miekkailu olisi ensimmäisenä luopumassa osallistumiskiellosta. Ei hyvä.

Jaakko Paavolaisen ennakkokuulumiset:

- Klassinen Heidenheim taas vuorossa. Vancouver antoi hyvää osviittaa, että mihin suuntaan oma miekkailu on menossa, niin samanlaisella meiningillä pyrin täälläkin rähisemään. Onneksi valmentajamme Andras saapuu tueksi, mistä on ainakin itselleni suuri apu.
-------------
Toni Flink

« Takaisin