MIEKKAILU: Niko Vuorinen miekkaili komeasti finaalipäivään Argentiinassa

25.3.2023 Niko Vuorisen miekkailu kulki mukavasti perjantaina kalvan maailmancupissa Buenos Airesissa Argentiinassa, kun suomalainen selvitti tiensä lauantain finaalipäivään ja 64-kaavioon.

Alkuerien jälkeen Vuorinen kukisti 19-vuotiaan Japanin Hidemasa Sakaton 15-9 ja Kazakstanin Dmitriy Alexaninin 15-10.

Vuorinen kohtaa 64-kierroksella brasilialaisen Alexandre Camargon. 23-vuotias Camargo on maailman rankingissa sijalla 137. Brassi ei ole tänä vuonna aiemmin selvinnyt 64-finaalikaavioon maailmancupissa.

Voitolla vastaan olisi tulossa todennäköisesti hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Ranskan Romain Cannone. Vuorinen voitti viimeksi Cannonen 2021 Kazanin maailmancupissa huiman ottelun myötä 15-14.

Gunnar Gräsbeck putosi ensimmäisellä pudotuskierroksella juuri Budapestissä 32 joukossa olleelle 21-vuotiaalle ranskalaiselle Titouan Chotinille 12-15.

Niko Vuorinen:
- Oli vahva olo alusta asti. Stressiä oli tosin näistä boikottikysymyksistä johtuen enemmän kuin riittävästi, enkä oikeastaan saanut yöllä nukuttua.

- Eristä vakaa viisi voittoa ja yksi tappio. Pudotuspeleissä ensin japanilainen, jonka kanssa treenasin edellisen viikon - oli tuttu ja pistin aika selkeästi pihalle. Seuraavassa matsissa sitten Alexanin, joka on aika kova luu ja henkisesti kova ottelija. Ottelu meni tasoissa alkuvaiheessa. Pistin reiteen tilanteessa 4-4, ja jostain syystä otti medicalin. Ei kyllä miekkailussa näkynyt. Tämän otin kolmen pisteen johdon ja puolustin loppumatsin.

- Tuntuu siltä, että alkaa taas kondis löytyä.

Suomalaisten perjantai ottelut ja loppusijoitukset

1-64) Niko Vuorinen
Alkuerä 5-1 (+12)
128-kierros: Hidemasa Sakato (Japani) 15-6
64-kierros: Dmitriy Alexanin (Kazakstan) 15-10

156) Gunnar Gräsbeck
Alkuerä 1-4 (-6)
128-kierros vs Titouan Chotin (Ranska) 12-15

---------------
Toni Flink

Kuva Ville Maali HS
 

« Takaisin