MIEKKAILU: Niko Vuorinen haastoi tiukasti hallitsevan olympiavoittajan ja maailmanmestarin

26.3.2023 Niko Vuorinen haastoi lauantaina kalpamiekkailun kirkkaimman tähden, hallitsevan olympiavoittajan ja maailmanmestarin Roman Cannonen kovaan koitokseen Buenos Aires maailmancupissa. Cannone vei lopulta voiton 15-12 ja Vuorisen sijoitukseksi tuli viimeisessä kisassa ennen olympiakarsintojen alkua 23:s.

Vuorinen kukisti finaalipäivän aluksi brasilialaisen Alexandre Camargon 15-12 edeten 32:n joukkoon. Siellä Cannone oli suomalaista parempi siis 12-15.

Seuraava maailmancupin kisa käydään Kolumbian Calissa 5.-7. toukokuuta. Kisa avaa myös olympiakarsinnat.

Niko Vuorinen:

- Ensinnäkin lupaa todella hyvää olympiakarsinnan alun kannalta, että pystyy hallitsevaa olympiavoittajaa ja maailmanmestaria vastaan ottamaan tasaisesti. Alussa oli vähän hakua, mutta sain kiinni keskivaiheilla ideasta. Matsista tuli mieleen kivi-sakset-paperi.

- Päivän ensimmäinen meni taistellen, siinä oli kyse enemmän voimasta ja rähinästä kuin Cannonen kanssa. Camargo oli räyhäkkäällä päällä, joten piti itsekin tapella. Avain voittoon oli terän pitäminen nollalinjassa hyvin lähellä vastustajan terää, mistä sai sitten kätevästi hyökättyä vastapalloon ilman suurempaa riskiä. Reservikoutsi-Gunnarin (Gräsbeck) hyvä idea toisella väliajalla. Vastustajan väistö oli nimittäin vahva, mutta aika iso.

- Cali odottaa - olo on vahva ja luottavainen.

Suomalaisten Buenos Airesin ottelut ja loppusijoitukset

23) Niko Vuorinen

  • Alkuerä 5-1 (+12)
  • Q128-kierros: Hidemasa Sakato (Japani) 15-6
  • Q64-kierros: Dmitriy Alexanin (Kazakstan) 15-10
  • 64-kierros: Alexandre Camargo (Brasilia) 15-12
  • 32-kierros: Roman Cannone 13-15

156) Gunnar Gräsbeck

  • Alkuerä 1-4 (-6)
  • 128-kierros vs Titouan Chotin (Ranska) 12-15

---------------

Toni Flink

Kuva Maija Salmi 

« Takaisin