MIEKKAILU: Miesten joukkue oli lähellä 16 parhaan joukkoa MM-kalvassa

28.7.2023 Suomen miesten joukkue Niko Vuorinen, Topias Tauriainen, Jaakko Paavolainen ja Akseli Heinämaa sijoittui 32:nneksi kalpamiekkailun MM-joukkuekilpailussa Italian Milanossa perjantaina. Kaukana ei ollut, etteikö Suomi olisi ollut mukana lauantaina ottelemassa 16 parhaan joukossa.

Mukana kilpailussa oli 47 joukkuetta, joista Suomi oli rankattu 43:nneksi.

Avauskierroksella (64-kierros) vastaan asettui Ruotsi. Suomalaisten sijoitukset henkilökohtaisessa kilpailussa olivat 7,13, 96 ja 166. Ruotsalaisista Christopher Kelly oli parhaana 41, Jonathan Svensson 44., Linus Islas Flygare 56. ja Nima Pourman 285.  Suomen nelikkö hoiti voiton kotiin 45-32. Tasaisen alun jälkeen (10-10) Niko Vuorinen otti komean 10-3 -voiton Pourmandista ja lopussa Jaakko Paavolainen viimeisteli voiton Islas Flygarea vastaan.

32-kierroksella vastaan asettuneiden espanjalaisten sijoitukset olivat henkilökohtaisessa kilpailussa sijoilla 15, 65, 75 ja 81. Espanja ehti käydä jo seitsemän pisteenkin johdossa ottelun aikana ennen suomalaisten kovaa kiriä. Päätösottelussa Yulen Pereira-Ramos oli kuitenkin liian kova ja paikka finaalipäivään 16 joukkoon meni espanjalaisille 41-45. Espanja kohtaa lauantaina Venezuelan.

Suomen joukkueenjohtaja Andras Toth:

- Olen todella iloinen voitostamme Ruotsia vataan avauskierroksella, pääsimme voiton makuun tällä kaudella myös joukkuekilpailussa. Ennakkosuosikki Espanjaa vastaan meillä oli mahdollisuutemme. Olemme tehneet joukkueen rakenteeseen muutoksen ja tällä mennään nyt eteenpäin. Painetta laitetaan enemmän Jaakolle (Paavolainen) ja sitä otetaan pois Nikolta (Vuorinen). Olen ylpeä miehistä tänään yksilöinä sekä joukkueena. Tänään ei vielä ollut ihmeen aika, se on kuitenkin tulossa.

--

Toni Flink

« Takaisin