Laura Salmisen olympiapaikan tavoittelu jatkuu Budapestissä

23.3.2021 "Nyt on ilo käydä kohti sitä, mitä varten työtä on tehty"

5-ottelun olympiapaikkaa hamuava Laura Salminen palaa intoa ja näyttämisen halua täynnä kisakentille keskiviikkona Budapestissä yli vuoden tauon jälkeen. Unkarissa kisataan maailmancupin kauden avauskilpailu.

Viimeksi Salminen kisasi yli vuosi sitten helmikuun lopulla Kairossa viime vuoden ainoaksi jääneessä maailmancupin osakilpailussa. Salminen sijoittui 17:nneksi.

- Nyt on ilo käydä kohti sitä, mitä varten työtä on tehty. Olympiakarsinnat jatkuvat ja uskon, että tästä tulee hieno kilpailukausi, Salminen räväyttää.

Vuoden tauko ei tunnu Salmista painavan millään tavoin, hän on nauttinut hyvästä harjoittelemisesta koko ajan.

- Kairon jälkeen on saanut keskittyä harjoitteluun. Poikkeusaika ei ole rajoittanut harjoitteluani millään tavalla, päin vastoin jopa parantanut sitä. Liitto on järjestänyt hienosti asioita ja puitteet on ollut loistavat. Kodin ”Modern Pentathlon -harjoituskeskus” on ollut toiminnassa koko ajan. Vuosi on mennyt yllättävän nopeasti ja olen nauttinut harjoittelusta, Salminen kertoo. 

- Urheilijan elämä on aika yksinkertaisesta, mutta tykkään siitä. Parin tunnin aamutreenit valmentaja-isän kanssa ja sen jälkeen kunnon päiväunet. Sitten illalla taas sama uudestaan - se on aika hienoa elämää, Salminen kertoo päivistään. 

Maailmancupin pisteiden lisäksi jaossa Budapestissä on iso kasa arvokkaita olympiarankingpisteitä ajatellen Tokion kesäolympialaisiin pääsyä.

Tokion olympialaisiin selviää 36 urheilijaa niin naisten kuin miestenkin kilpailuun. Naisten paikoista on 23 jo jaettu ja jäljellä on kesäkuun Kairon MM-kisoista kolme paikkaa, kaksi ns. villiä korttia sekä olympiarankigista kahdeksan paikkaa.

Laura Salminen on komeasti olympiarankingissa 12:nnella tilalla. Olympiarankingiin lasketaan kolmen parhaan kisan pisteet ja ne ovat nyt Lauralla 36 pistettä kakkostilasta Bishkekistä Kirgisiasta, 27 pistettä kuutostilasta Minskistä Valko-Venäjältä ja 31 pistettä Kairon maailmancupista.

Salmisen edellä olympiarankigissa olevista urheilijoista neljä on jo saavuttanut olympiapaikan, joten Salminen on juurikin 7. tilalla ”riisutussa rankingissa”.

Naisten karsintakilpailu käydään tiistaina ja finaali torstaina. Karsintakilpailussa ei ole mukana esteratsastusta finaalikilpailun tapaan.

------

Toni Flink

Kuva UIPM, Laura edellisen maailmancupin kilpailun ratsastuksessa Kairossa

« Takaisin