Laura Salmiselle upea kakkostila olympiarankingkilpailussa Kirgisiassa

28.9.2019 Laura Salminen oli upeassa vireessä 5-ottelun olympiarankingkilpailussa Kirgisian Bishkekissä. Päätöslajiin ampumajuoksuun yhdeksänneltä sijalta lähtenyt Salminen sai juhlia kisan jälkeen palkintokorokkeella sijoituttuaan toiseksi todella hienon päätöslajin jälkeen.

- En ajatellut aamulla herätessäni, että päivän päätteeksi saan astua toiseksi korkeimmalle korokkeelle palkintojenjaossa. Mutta tätä varten on kehoa rasitettu ja taitoja kehitetty kilpaurheillen jo yli 25 vuoden ajan valmentajaisäni valvovan silmän alla, Salminen tunnelmoi.

Salminen oli lopulta lauantain päätöslajissa koko joukon paras.

- Kesän juoksun pienestä notkahduksesta on noustu uuteen lentoon. 

Juoksu ja ammunta kulkivat erinomaisesti, Salminen kertoi onnellisena.

- Hopea ei ole todellakaan häpeä näissä kekkereissä, kehui tytärtään valmentajaisä Veikko, 1972 olympialaisten mitalisti.

- Olemme iloisia, paljon ollaan isän kanssa koettu, Tämä oli kuitenkin jotain, mitä ei olla pitkään aikaan saatu kokea, Laura totesi.

Laura Salminen oli ennen Kirgisian kisaa olympiarankingissa yhdentenätoista (54 pistettä). Jo paikan saavuttaneiden ns. riisutulla listalla Salminen oli kolmantena Saksan Janine Kohlmannin (76) ja Georgian Polina Matyukhevichin (69) jälkeen. Kirgisian pisteet nostavat Salmisen yhä parempiin asemiin Tokion olympiapaikan suhteen.

-----
Toni Flink
 

« Takaisin