Laura Salminen viimeiseen olympiapaikan rutistukseen MM-Kairossa

8.6.2021 Laura Salmisella riittää tällä viikolla tavoiteltavaa. Salminen kilpailee nykyaikaisen 5-ottelun MM-kilpailussa Kairossa Egyptissä, jossa jaossa on MM-sijoitusten lisäksi myös viimeiset olympiapaikat Tokioon.

Salminen on mukana yleisen sarjan MM-kilpailuissa nyt jo 10:nnen kerran. Paras sijoitus on Mexico Citystä kolmen vuoden takaa kisattu 15:s tila.

Järjestyksessään MM-kilpailut ovat jo 60:nnet ja MM-mitalit ratkotaan nyt toisen kerran Afrikan mantereella ja Egyptissä.

Maailmanmestaruuksien lisäksi Kairossa kisataan tiukasti myös viimeisistä paikoista Tokion olympialaisiin. Tokion olympialaisten 36:sta paikasta on jaossa vielä 13: kolmelle parhaalle MM-kisoissa ei vielä paikan saavuttaneelle, kahdeksalle olympiarankingin perusteella sekä kaksi ns. villiä korttia.

Salminen on olympiarankingissa nyt sijalla 36, mutta kun siitä otetaan jo pois olympiapaikan saavuttaneet sekä maapaikat, niin sijoitus on 15:s. Olympiarankingiin lasketaan kolme parasta tulosta ja ne ovat ennen Kairoa Salmisella 36, 31 ja 27 pisteen arvoiset. Pisteitä on siis kasassa 94. Tällä hetkellä ”riisutussa rankingissa” viimeinen olympiapaikka irtoaa 109-120 pisteellä. MM-kilpailuista esim. kuudennesta tilasta saa 60 pistettä, 10:nennestä 52 ja 15:nnestä 44.

MM-kilpailut piti alunperin järjestää Valko-Venäjän Minskissä, mutta ne siirrettiin tammikuussa Kairoon.

Naisten karsintakilpailu käydään torstaina 10.6. ja finaalikilpailu lauantaina 12.6. 

Kisa-areenana Kairo on Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat -seuraa edustavalle Lauralle kisapaikoista kaikista tutuin. Hän kilpaili siellä ensimmäisen kerran jo 13 vuotta sitten ja sen jälkeenkin lukuisia kertoja. 

- Erityisesti Cairo Stadion, missä kisat nyt järjestetään tuli minulle tuttua tutummaksi 2011, kun treenasin kuukauden Egyptin maajoukkueen kanssa, asuen sen lähellä Egyptin armeijan kenraalin kotona. Hienoa käydä jälleen tuolle areenalle yhdessä joukkueen johtajamme Janne Saarikon ja isän kanssa, joka alkaa olemaan pikkuhiljaa ”kisakunnossa”, Laura iloitsee.

Itse kisaan Laura lähtee ”Daavidin asenteella”.

- En ole luonteeltani yhtään ”viimetipan” ihminen, tykkään tehdä asiani hyvissä ajoin, mielellään saman tien. Koko kevät on kilpailtu, enkä ole Tokion olympiaovea auki saanut. Yllättäen unelmani onkin enää yhden kisan varassa. 

- Vaikka kevään karsinnoissa olen väläyttänyt hienoja suorituksia jokaisessa lajissa, yhtäkään ehjää kisaa en ole saanut tehtyä, missä jokainen laji olisi onnistunut. Siksi lähden tähän viimeiseen olympiakarsintaan nöyrin mielin, mutta kuitenkin lujasti luottaen siihen, että jos Taivaan Isä parhaaksi näkee, silloin tie Tokioon vielä aukeaa. Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo. Herran avulla nuori heiveröinen paimenpoika Daavidkin voitti Goljatin, kolmemetrisen jättiläisen, joka oli vielä ammattisoturi. 

- Minäkin käyn rohkein ja toiveikkain mielin kohti Kairoa, kohtaamaan maailman parhaat ”5-ottelu soturit”. 

Salmisen aiemmat MM-kilpailut
2009                   Lontoo                57 (Q)
2010                   Chengdu            30
2011                   Moskova            47 (Q)
2012                   Rooma               42 (Q)
2013                   Kaohsiung          36                      
2015                   Berliini                19
2016                   Moskova            50 (Q)
2018                   Mexico City        15
2019                   Budapest            42 (Q)

-----
Toni Flink

« Takaisin