Laura Salminen palaa 5-ottelun kisakentille Kairossa tiistaina

6.3.2023 Nykyaikaisen 5-ottelun maailmancup avataan vuoden 2023 osalta Egyptin Kairossa alkaneella viikolla. Suomalaisedustus on tutusti Laura Salmisen varassa tiistaina karsinnoilla käynnistyvässä kilpailussa. Salminen palaa nyt kisakentille leikkauspöydälle päättyneen viime kauden jälkeen.

Tiistaina (7.3.) karsintakilpailussa käydään läpi neljä lajia, kun ratsastus ei karsintojen ohjelmaan kuulu. Karsinnasta 36 parasta selviää semifinaaleihin, jotka kisataan torstaina (9.3.). Finaalipäivä lauantaina (11.3).

Salminen kisasi ensimmäisen kerran 5-ottelun maailmancupissa jo 2004 ja nyt käynnistyy 15. kausi kaikkiaan maailmancupin kiertueella. Viimeksi Salminen kisasi maailmancupissa kesäkuussa 2022.

Laura Salmisen ennakkotunnelmia Kairon suhteen

- Sunnuntaina matkattiin Kairoon ja kauden ensimmäisen kisaan. Viime kausi päättyi leikkauspöydälle, mutta nyt on takareisi kunnossa, ja juoksukin on kulkenut sen jälkeen jo ennätysvauhtia. Kiitollisin mielin startataan 5-ottelu kausi käyntiin Kairon lämmössä, isän kanssa. 

- Toiveikkaana odotan mitä kaikkea kisakausi tuo tullessaan. Mutta nyt ensin kohti Kairoa, tavoitteena kilpailla alkueristä, välierien kautta finaaliin asti. 
-- 

Toni Flink

« Takaisin