Laura Salminen mainioissa asemissa Kirgisian olympiakarsinnoissa

27.9.2019 Laura Salminen otteli mainiosti Kirgisian Bishkekissä 5-ottelun olympiakarsintakilpailun avauspäivänä. Bishkekissä on jaossa arvokkaita pisteitä olympiarankingiin ja Salminen starttaa lauantaiseen päätöslajiin laser runiin yhdeksänneltä tilalta.

Avauslajissa vapaauinnissa Salminen ui 2.18, joka on muutamia sekunteja hänen ennätyksestään, mutta olosuhteetkin olivat haastavat.

- Kyllä kilpsasiskojenkin vesi oli tahmeampaa kuin yleensä. Altaassa oli aallokkoa ja näkyvyys heikko, mutta sehän oli kaikille sama, Salminen kertasi.

Miekkailun jälkeen Salminen löytyi seitsemänneltä tilalta.Suomen kärkimiekkailijoihin kuuluvan Salmisen kalpa ei vapissut Silkkitiellä.

Hän rokotti 14 voittoa ja 10 häviötä tililleen.

Seuraavaksi Salminen hyppäsi omien sanojensa mukaan ”kigkiisien kouluttaman hieman pahan suopaisen orin selkään!” 

- Kymppiesteeseen asti meni erinomaisesti, mutta ori teki tepposen ja kielsi kahdesti kalkkiviivoilla. En jäänyt kuitenkaan orin oikkuja ihmettelemään, vaan ratsastin päättäväisesti radan loppuun. Ratsastuksessa tavoitteeni on aina täydet 300 pistettä, siksi 270 pisteeseen en voi olla tyytyväinen, Salminen kertoi.

- Tämän päivän työ on tehty ja tässä vaiheessa ollaan sijalla yhdeksän. Huomenna pistetään tossua toisen eteen päätöslajissa ampumajuoksussa.

Laura Salminen on ennen Kirgisian kisaa olympiarankingissa yhdentenätoista (54 pistettä). Jo paikan saavuttaneiden ns. riisutulla listalla Salminen on tällä hetkellä kolmantena Saksan Janine Kohlmannin (76) ja Georgian Polina Matyukhevichin (69) jälkeen,.

-----
Toni Flink

« Takaisin