Laura Salminen luottaa kokemukseen 5-ottelun MM-taistossa

3.9.2019 Nykyaikaisen 5-ottelun MM-kisat pidetään tällä viiikolla Unkarin Budapestissa ja suomalaisedustajana mukana nähdään Laura Salminen. 32-vuotias Helsingin Nykyaiset 5-ottelijat -seuraa edustava Salminen on kisannut MM-tasolla muistinsa mukaan jo ainakin kymmenen kerran, joten kisafiilis on tuttu.

Salmisen paras sijoitus MM-kisoista on viime vuoden Meksikon 15:s tila. Saksassa 2015 Salminen oli 19:s.

Naisten karsintakilpailu käydään Budapestissä keskiviikkona, finaalin miekkailu rankingkierros torstaina ja muut finaalikisat perjantaina.
Naisten viestikilpailu kisattiin jo maanantaina ja miesten tiistaina. Miesten kisa käydään perjantaista lauantaihin ja sekaviesti sunnuntaina.

MM-kisoisssa jaetaan Tokion olympiapaikat kolmelle parhaalle. Tokioon selviää kaikkiaan 36 ottelijaa.

Tällaiset olivat Lauran tunnelmat kaksi vuorokautta ennen MM-kisojen karsintaa.

- Istun täyteen buukatussa Finnairin koneessa paikalla numero 7E, ja sisimpäni valtaa suuri rauha, koska koko elämäni ja kaikki mitä teen on Taivaan Isän kädessä. Tässä miettiessäni matkaa 6-vuotiaasta pikkutytöstä aikuisuuden ammattiurheilijaksi, tulee ajatus siitä että matkaa on tullut tovi kuljettua urheilun parissa ja aika paljon asioita oivallettua!

- Valmistautuminen on mennyt hyvin ja ilolla odotan aamua jona kilpailut alkavat. Omana etunani pidän pitkää uraa ja sen tuomaa kokemusta sekä viisautta. Lähes koko elämäni ajan kilpailleena, on ilman kilpailun tuomaa suolaa vaikea hengittää.

- Mukana joukkueessani on lajin konkari, valmentajaIsäni (Veikko), joka saa jaella nimikirjoituksia toistaiseksi enemmän kuin minä olympiamitalinsa johdosta sekä satakiloinen veljeni (Ismo), joka oli aikaisemmin lajiammattilainen, mutta nykyään kehonrakennus on viennyt hänet mukanaan. Tässä tiimissä pitäisi olla kaikki mitä menestyminen vaatii.

Samaan aikaan Budapestissa kisataan myös laser runin MM-kilpailut ilman suomalaiskisaajia. 2017 Eevi Bengs voitti lajin maailmanmestaruuden ja sekaviestissä hopeaa Tiitus Ämmälän kanssa.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin