Laura Salminen keräämään olympiapisteitä eksottiisessa Kirgisiassa

25.9.2019 Laura Salminen matkasi tämän viikon 5-ottelun olympiakarsintakllpailuun valmentaja-isänsä Veikon kanssa Kirgisiaan asti. Kisapaikkana on vähintäänkin eksoottinen maan pääkaupunki Bishkek. Miljoonan asukkaan neuvostoaikana Frunzena tunnettu  pääkaupunki sijaitsee 800 metrin korkeudessa.

Toinen olympiakarsintoja kiertävä urheilijamme Eevi Bengs jättää ennakkotiedoista poiketen kisan väliin.

Naisten kilpailu käydään suoraan finaalina perjantaista lauantaihin. Perjantaina uidaan, miekkailllaan ja ratsastetaan. Lauantaina vuorossa on päätöslaji laser run.

Laura Salminen on tällä hetkellä olympiarankingissa yhdentenätoista (54 pistettä). Jo paikan saavuttaneiden ns. riisutulla listalla Salminen on tällä hetkellä kolmantena Saksan Janine Kohlmannin (76) ja Georgian Polina Matyukhevichin (69) jälkeen,.

18 eli puolet Tokion olympiapaikoista on nyt jaettu. Eurooppalaisten urheilijoiden suhteen mahdollisuudet kisapaikkaan ovat ensi vuoden Kiinan MM-kilpailut (3 paikkaa), olympiaranking (7 paikkaa) ja villi kortti (2 paikkaa).
- Harva on ollut Kirgisiassa ja viellä harvempi ratsailla! Meidät ympäröi täällä jylhät vuoret sekä viheriöt, joissa lampaat, biisonit ja härät tottelevat vuosituhansia vanhoja paimentamisen perinteitä. Ihan kuin olisimme hypänneet silkkitielle seikkailemaan Marco Polon matkaan, Laura kuvailee kisaympäristöä.

Kirgisian tavoite on Lauran mukaan yksinkertainen. 
- Retkemme tarkoitus on yksinkertainen ja selvä, sopivan isot rankingpisteet on meille kuin kullankaivajille kultaa. Se on syy miksi olemme täällä. Olemme kaukana kotoa täällä Kiinan lähellä, mutta silti niin lähellä Luojaamme johon turvaamme.

Tiistai-illan kuulumiset olivat iloiset ja odottavat.
- Meillä on ollut jo tähän mennessä upea reissu tänne 800 metrin korkeuteen, valmemntaja-isä toteaa.

Lauralle tulee hymy huuleen ja pilke silmäkulmaan ajatellessaan kilpailemista Kirgisiassa.
- Tänne kokoontuu paljon maailman huippuja, superathleetteja, ja parin päivän päästä alkaa rähinä!

-----
Toni Flink

« Takaisin