Laura Salminen jäi 8 sekuntia finaalikilpailusta Sofiassa

8.4.2021 Laura Salmisen finaalikilpailupaikka jäi lopulta 8 sekunnin päähän nykyaikaisen 5-ottelun kauden toisessa maailmancupin osakilpailussa Bulgarian Sofiassa. Tokion olympiapaikkaa tavoittelevan suomalaisen loppusijoitukseksi tuli keskiviikon karsintakilpailussa 41:s, kun finaaliin selvisi 36 kilpailijatarta.

Karsintakilpailun avannut miekkailu sujui lajitaituri Salmiselta mainiosti, kun hän voitti 17 ottelua 27:sta ja oli karsintaryhmänsä (kolme karsintaryhmää) viides.

Uinnissa Salminen oli ajalla 2.22,93 ryhmänsä 13:s ja pääsi lähtemään laser-runiin kuudennelta tilalta. 

Päätöslajissa (karsinnassa ei ole esteratsastusta) laser-runissa Salminen oli ammunnan takutessa ryhmänsä 17:s ja kokonaistuloksissa 12:s. Ryhmän viimeinen finaalipaikka meni unkarilaiselle Kamilla Retille 8 sekuntia suomalaista aiemmin maaliin ehtineenä.

Laura Salminen:

- Karsinta alkoi hyvin, uin parhaan pitkän radan ajan mitä olen pariin vuoteen uinut.  Päivä jatkui vieläkin kirkkaammin seuraavassa lajissa miekkailussa, tein siinä alkuerän ennätyspisteeni. Saavutin näin parhaat lähtöasetelmat ampumajuoksuun, mistä olen koskaan lähtenyt.

- Juoksu sujui ok, mutta ammunnat kestivät yhteensä 30 sekuntia kauemmin kuin tavallisesti. Päivän hienot suoritukset valuivat tavallaan ”hukkaan” finaalia ajatellen. 

- Kyllähän tuo totta kai harmitti. Ja tämä toi mutkia matkaan Tokiota ajatellen. Illallispöytäpuheet olivat kuitenkin kisan jälkeen rohkaisevan toiveikkaita Suomen tiimissä, joukkueenjohtajan Janne Saarikon ja valmentajaisän kanssa. Rohkeasti vaan kohti tulevaa, kaikki on viellä mahdollista.

Seuraava maailmancupin osakilpailu kisataan jo ensi viikolla samassa paikassa. Karsintakilpailu on vuorossa torstaina 15.4. ja finaali lauantaina 17.4.. 

-------
Toni Flink

Kuva: Janne Saarikko

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin