Laura Salminen ei selviytynyt MM-finaalikisaan

4.9.2019 Suomen ainoana edustajana Budapestissä Unkarissa käynnissä olevissa nykyaikaisen 5-ottelun MM-kisoissa oleva Laura Salminen ei selviytynyt mukaan 36 kisaajan finaaliin.

Keskiviikon karsintakilpailussa Salminen oli oman eränsä 22:s ja karsintojen lopputulosten 42:s. Finaalikilpailuun selviytyi kahdesta karsintaerästä molemmista 15 parasta sekä lisäksi kuusi parasta yhteispisteillä. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan 68 naista.

Avauslajissa miekkailussa Salminen oli erän 16:s voitettuaan 16 ja hävittyään 17 ottelua. Uinnissa eräsijoitus oli 17:s ajalla 2.15,61. Karsintakilpailussa ei ole mukana esteratsastusta.

Näin päätöslajiin laserruniin Salminen lähti sijalta 19, mutta vain 12 sekuntia suoraan finaalipaikkaan oikeuttavasta 15:nnestä tilasta.

Ampumajuoksun erän 19:s tila ei kuitenkaan riittänyt nostamaan sijoitusta ja Salmisen osalta MM-kisat jäivät alkukilpailuun pistein 977. Finaaliin riitti 993 pistettä.

- Tällä reissulla paras matka tulee olemaan kotimatka, jota joutuu viellä odottamaan lauantaihin. Aina ei ole sanoja miksi homma ei toimi, mutta urheilijana olen sitä mieltä, että ei tarvitsekkaan. Uinti oli tänään ihan ok, miekkailu taas kauheaa: jos kuolee enemmän kun voittaa, niin ei hyvä.
Ampumajuoksu ei myöskään mennyt nappiin, ammunta kesti ja ruutia paloi. Juoksu hieman parempi kuin EM-kisoissa Bathissa. Sijoitus 42 jättää kylmäksi niinkuin kuuluukin, Salminen tiivisti tuntonsa.