Lahtinen piston päässä finaalipäivästä Pariisissa

12.5.2017 Alexander Lahtinen oli perjantaina yhden piston päässä paikasta lauantaiselle 64 parhaan kierrokselle kalpamiekkailun maailmancupissa Pariisissa. Lahtisen loppusijoitukseksi tuli 89:s.

26-vuotias Helsingin Miekkailijoita edustava Lahtinen voitti pudotusotteluiden avauskierroksella romanialaisen Adrian Dabijan 15-11 ja toisella Hong Kongin Ho Tin Ng´n 15-14. Sunnuntaille ei 64-kaavioon tie kuitenkaan auennut, kun isäntämaa Ranskan Alexandre Blaszyck oli yhdellä pistolla parempi 11-12. Peräti kaksimetrinen 29-vuotias Blaszyk on junioreiden maailmanmestari vuodelta 2007 ja joukkuekilpailun MM-mitalisti neljän vuoden takaa.

Lahtinen voitti aamun alkuerissä neljä ottelua kuudesta ollen lohkonsa kolmas.

- Kisaan oli valmistauduttu hyvin leirityksellä Virossa. Tänään oli koko päivän varsin vahvaa miekkailua alkueristä viimeiseen pudotus otteluun. Viimeinen ottelu ranskalaista vastaan oli tasainen koko ajan. Jatkoajalla hyökkäyksen valmistelu jäi hieman vajaaksi ja ranskalainen kiitti tästä, Lahtinen tiivisti tapahtumat.

Niko Vuorisen päivä oli tukkoinen. Heti pudotusotteluiden avausottelussaan Vuorisen tie nousi pystyyn Ranskan Steeven Seloita vastaan pistoin 7-15. Alkuerissä Vuorinen voitti kolmen ottelua kuudesta. 

Gunnar Gräsbeckin ja Jaakko Paavolaisen ottelut jäivät alkueriin. Gräsbeck voitti otteluistaan kaksi ja Paavolainen yhden.

Suomalaisten sijoitukset:
89) Alexander Lahtinen
191) Niko Vuorinen
236) Gunnar Gräsbeck
264) Jaakko Paavolainen

Ainoana pohjoismaalaisena 64-kaavioon selvitti tiensä Ruotsin Adam Larsson. Virolaisista mukaan selvisivät Sten Priinits sekä Nikolai Novosjolov.

Sunnuntaina vuorossa on joukkuekilpailu, johon Suomi osallistuu joukkueella Lahtinen, Paavolainen ja Vuorinen. Mukana joukkuekilpailussa on kaikkiaan 30 maata.

----
Toni Flink/ Olympiakomitean uutishuone

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin