Kymmenen miekkailemaan U23 EM-kilpailuihin Tallinnaan

26.5.2022 Suomen joukkue muodostuu kymmenestä miekkailijasta perjantaina Tallinnassa käynnistyvissä U23 EM-kilpailuissa. Mukana on neljän kalpamiekkailijan joukkueet naisissa sekä miehissä ja säilässä yksi edustaja kummassakin sarjassa.

Kahtena viime vuonna ei koronapandemian takia EM-kilpailuja ole pystytty miekkailemaan, joten hallitsevat mestarit ovat Plovdivista kolmen vuoden takaa 2019. Tuolloin  parhaat suomalaiset oliva kalvassa Ilona Syvälä (16.) ja Jaakko paavolainen (43.). Joukkuekilpailuissa Suomi oli 12:s molemmissa sarjoissa. Suomen miesten joukkue oli yhtä poikkeusta lukuunottamatta tuolloin sama kuin tällä kertaa: Jaakko Paavolainen on nyt vain vaihtunut Marko Kuhtaan. 

EFC on nimennyt Lena Tallroth-Kockin koko EM-kilpailun DT:n presidentiksi.

Suomen joukkue
U23 naiset kalpa: HAUTALA Eva, JAAKKOLA Outi, NISKALA Viena ja WETHERILL Hilla 
U23 miehet kalpa: HEINÄMAA Akseli, JUTILA Julius, KUHTA Marko ja TAURIAINEN Topias 
U23 naiset säilä: SALMINEN Sara 
U23 miehet säilä: VUENTO Sami
Joukkuejohtaja: András Tóth

Kisa-aikataulu 
27.5. säilä miehet
28.5. kalpa naiset
29.5. kalpa miehet + säilä naiset
30.5. kalpa naiset joukkue
31.5. kalpa miehet joukkue

Suomalaisten ennakkotunnelmia

Julius Jutila:

- Hauska päästä edustamaan Suomea arvokisanäyttämölle. Kisat Tallinnassa on mukavaa vaihtelua normista, jossa kisat järjestetään kaukana kotoa. 

- Valmistautuminen kisaan on ollut onnistunutta. Viime viikonlopun miesten SM kisat antoivat hyvää kisafiilistä ja tämä viikko on vierähtänyt Viron maajoukkueen kanssa treenatessa Tallinnassa. Kisoissa on mukana myös valmentajani András, jonka neuvoilla on useita otteluita käännetty tällä kaudella. 

- Jokaista ottelua lähdetään tälläkin kertaa voittamaan ja sunnuntaina tietää mihin asti se riittää.

Sami Vuento:

- Tähän kisaan ei ole mitään suuria odotuksia, koska 18-vuotiaana tämä ei ole se oma sarja. Pääasiassa pyrin ottamaan tuntumaa tämän tason vauhtiin ja pääsemään cup-matseihin, että saisi mahdollisimman paljon kovia otteluja.

- Valmistautumisena hain viime viikon SM-kisoista vauhtia. Ennakkotunnelma on hyvä, innolla odotan nähdä vähän vanhempien vauhdin ja tekniikan tason.

Outi Jaakkola:

- Vaikea sanoa mitä odotuksia kisasta on, koska tällä kaudella kansainväliset kisat ovat jääneet minulta niin vähälle yliopiston alkamisen vuoksi. Lisäksi on ollut melko paljon ongelmia loukkaantumisten kanssa ja aika vaihtelevasti paikat pysyneet ehjinä viime aikoina. Se tuo kyllä vähän epävarmuutta kisaamiseen. Viimeinen kuukausi kuitenkin on sujunut aika hyvin treenien osalta, joten tällä hetkellä ihan ok fiiliksillä kisaa kohden.

Viena Niskala:

-Tallinnan EM-kisat ovat minulle kauden viimeiset ja lähden niihin hyvillä fiiliksin. Toivon että kisoista jää käteen tärkeää arvokilpailukokemusta. Lukion loputtua on jäänyt enemmän aikaa ja energiaa miekkailuun. Kansallisia kisoja on voitu järjestää ja niihin on päässyt osallistumaan pitkin kevättä.

Sara Salminen:

- Fiilis on jännittynyt. Harmittaa, kun valmistautuminen on ollut vähäistä, koska olin juuri useamman viikon kipeänä ja sitä ennen loukkaantuneena. Odotan kisamatkaa kuitenkin innolla. Tiedän, että tulen saamaan sieltä arvokasta kisakokemusta.

Hilla Wetherill:

- Kisoilta odotan hyviä kokemuksia, hyviä matseja sekä sitä, että pääsee näkemään miltä kansainvälinen miekkailu ja kansainväliset kilpailut näyttävät. Kyseessä on minun ensimmäiset arvokilpailut. 

- Valmistautumista varten valmentajani teki minulle treeniohjelman, johon kuului miekkailua ja salilla käymistä, minkä lisäksi olen ottanut opareita. Odotan kisoja innolla.

-- 

Toni Flink
 

« Takaisin