Kuuden miehen joukkueella kalvan maailmancupiin Berniin

21.11.2018 Kalpamiekkailun maailmancupissa vuorossa on miesten maailmancupin kauden avauskilpailu Bernissä Sveitsissä. Suomesta kisaamaan lähtee kuuden miehen joukkue, joka on aika paljon viime vuosien kisajoukkueista poikkeava.

Luxemburgiin muuttanut Jussi Korhonen on mukana mc-tasolla ensimmäisen kerran viiteen vuoteen ja Espoon Miekkailijoiden 20-vuotias Ellis Saavalainen tekee puolestaan debyyttinsä miesten mc-tasolla.

Muuten joukkueesta löytyy tuttuja nimiä Budapestiin muuttaneen Niko Vuorisen johdolla.

Suomen miehet Bernin henkilökohtaisessa kilpailussa:
Jussi Korhonen
Tatu Nuotio
Jaakko Paavolainen 
Ellis Saavalainen
Topias Tauriainen
Niko Vuorinen

Joukkuekilpailussa mukana ovat Niko Vuorinen (C), Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen, Tatu Nuotio.

Perjantaina alkavaan henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 289 miekkailijaa ja sunnuntain joukkuekilpailuun 30, joten siellä on Suomelle luvassa todella kova vastustaja heti avauskierrokselle.

Tässä suomalaisten ennakkotunnelmia

Jussi Korhonen 
- Ensimmäinen maailmancupin kilpailuni todellakin viiteen vuoteen. Keväällä aloitin treenit uudelleen Luxemburgin ja Belgian yhdistetyssä maajoukkuesparringeissa, jossa osallistujia myös Ranskasta. Kaksi Ranskan liigan joukkueviikonloppua käyty.. Lähdetään nauttimaan ja hakemaan hyvää tulosta.

Tatu Nuotio
- Viime kausi meni paljolti opintojen ehdolla. Kandin paperit sain jo alkusyksystä ja nyt onkin tarkoitus keskittyä taas tiiviimmin miekkailuun. Bernissä en ole ennen kisannut, joten kauden maailmancupin osuudelle lähdetään hakemaan vahvaa alkua itselle tuoreissa maisemissa.

Jaakko Paavolainen 
- Kauden ensimmäinen maailmancup ja ideana olisi jatkaa siitä mihin viime kaudella jäätiin.

Ellis Saavalainen 
- Elämäni ensimmäinen miesten maailmancupin kisa. Ei ole paljon odotuksia sillä en ole ennen tämän tason kisaa kokenut.

Topias Tauriainen 
- Alkaa olla taas samanlainen hyvä tuntuma, kuin ennen armeijaan lähtöä. Olen päässyt treenaamaan paremmin ja enemmän armeijan aloitukseen nähden. Kaikki pitäisi olla nyt kohdallaan ja odotan hyvää tulosta.

Niko Vuorinen 
- Budapestiin muuton vuoksi uusista lähtökohdista kauden maailmancupin avaukseen. Tosin alla on vasta runsaan viikon treenit Unkarin maajoukkueen kanssa, eli mitään ihmeellistä muutosta tuskin on vielä tapahtunut. Lähden parantamaan tulosta kesän EM-kisoista.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin