Kuopion kalpamiekkailun superviikonlopun tulokset (KUMI)

10.5.2015

Kuopion Miekkailijoiden lehdistötiedote 10.5.2015

-----

Lauantaina järjestettiin Kuopiossa kalpamiekkailun Suomen mestaruuskilpailut miesten ja naisten sarjoissa

Miesten sarjassa osallistujia oli 51 ja naisten sarjassa 28 lähes kaikista Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton alaisista seuroista. Mukana olivat kaikki Suomen parhaat kalpamiekkailijat. Kilpailu oli ensimmäinen Kuopiossa järjestetty SM-kilpailu ja samalla Kuopion Miekkailijat ry:n 10-vuotisjuhlakilpailu.

Miesten sarjassa Suomen mestaruuden otti Helsingin Miekkailijoiden Alexander Lahtinen, joka voitti finaalissa Helsingin Habdan Kasper Roslanderin 15-11. Jaetulle kolmannelle tilalle sijoittuivat Helsingin UR33:n Dennis Bade ja Helsingin Habdan Valter Mickwitz. Kilpailussa mukana ollut Suomen rankingykkönen Niko Vuorinen, joka maailman rankingtilastolla on sijalla 18, hävisi puolivälieräottelunsa nuorelle Valter Mickwtzille ja sijoittui lopulta viidenneksi.

Naisten sarjan Suomen mestaruuden otti Helsingin miekkailijoiden Catharina Kock, joka voitti tiukan ja korkeatasoisen kamppailun jälkeen Helsingin Habdan Anna Salmisen 15-14. Naisten sarjassa pronssi jaettiin Ylioppilasmiekkailijoiden Hilla Hämäläisen ja Helsingin HN5O -seuraa edustavan Laura Salmisen kesken.

Sunnuntaina kamppailtiin Kuopiossa kalpamiekkailun Suomen Cupin finaalit sekä Young Masters-kilpailusarjan finaalit

Suomen Cupin finaaleihin oli kutsuttu neljän osakilpailun Cup-sarjan neljä parasta nais- ja miesottelijaa. Miesten Suomen cupin voitto meni sunnuntain otteluiden jälkeen tuplamestaruuden ottaneelle Helsingin Miekkailijoiden Alexander Lahtiselle, joka finaalissa voitti saman seuran Niko Vuorisen. Jaetulle kolmannelle tilalle sijoittuivat Helsingin Miekkailijoiden Thomas Jack sekä Venäjän Vsevolod Okhapkin. Naisten Suomen Cup-mestaruuden otti Helsingin Miekkailijoiden Catharina Kock, joka vei viikonlopun toisen mestaruuden. Helsingin Habdan Anna Salminen otti hopeaa. Naisten sarjassa jaetulle kolmannelle tilalle sijoittuivat Helsingin Miekkailijoiden Mikaela Kock sekä Helsingin Habdan Ilona Syvälä.

Young Masters kilpailusarjan finaaleissa ratkottiin alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden tyttöjen ja poikien mestaruudet. Finaalitapahtumaan olivat selvinneet neljän osakilpailun perusteella kunkin sarjan neljä parasta. Alle 20-vuotiaiden tyttöjen paras oli Helsingin Habdan Ilona Syvälä ja poikien sarjassa Helsingin Miekkailijoiden Jaakko Paavolainen. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voiton otti Helsingin Miekkailijoiden Anna Vuorinen ja poikien sarjassa Espoon Miekkailijoiden Ellis Saavalainen.