Kolme suomalaisnaista miekkaili Budapestissa jatkoon alkueristä - pudotuspeleissä tappiot

5.3.2022 Suomen naisten kalpajoukkueesta kolme naista neljästä selviytyi alkueristään jatkoon Budapestin maailmancupin osakilpailussa. Kaikkien tie nousi kuitenkin pystyy ensimmäisessä pudotusottelussa.

Anna Vuorinen voitti puolet oman alkueränsä kuudesta ottelustaan (0).Israelin Adele Bogdanov oli Vuorista parempi pudotusottelussa 15-10.

Anni Vornanen eteni ensimmäisen kerran urallaan alkueristä pudotusotteluihin voitettuaan kaksi kuudesta ottelustaan (-5). Siellä vastaan tuli Belgian Anne Bultynck, joka vei voiton 15-8.

Anna Salminen voitti myös kaksi alkueräottelua (-4) ja selviytyi pudotusotteluihin. Salmisen tie nousi pystyyn Italian Nicol Foiettan voitettua ottelun 15-4.

Suvi Lehtonen voitti omassa alkuerässään yhden ottelun (-8).

Suomalaisten loppusijoitukset: 
133) Anna Vuorinen
155) Anna Salminen
162)  Anni Vornanen
177) Suvi Lehtonen

Anna Salminen
- Lähdin kisaan kokeilemaan omaa kuntoa tammikuussa sairastetun koronan jälkeen ja karu totuus paljastui. Paljon treeniä tarvitaan vielä, jotta saisin miekkailuni kulkemaan enemmän omalla tasollani. Tulos on tietenkin pettymys, mutta tässä maailmantilanteessa tällaisten pettymysten kokeminen tuntuu etuoikeutetulta.

Anni Vornanen
- Tämä oli minulle henkilökohtaisesti historiallinen päivä, sillä pääsin ensimmäistä kertaa maailmancupissa alkueristä jatkoon. Miekkailussani on vielä paljon parantamisen varaa, mutta olen iloinen saavutettuani tämän yhden pitkään tavoittelemani virstanpylvään. 
- Alkueräni alkoi hyvin, kun ensimmäisessä ottelussa serbialainen käveli terääni viisi kertaa peräkkäin. Sen jälkeen tuli jonkinlainen henkinen notkahdus, ja hävisin neljä matsia putkeen melko karuin numeroin. Sain kasattua itseni viimeiseen otteluun ja voitin brasilialaisen painostamalla ja kyttäämällä paikkoja vastapistoille. 
- Pudotusottelussa belgialaista vastaan alku oli tasainen, mutta päästyään johtoon vastustajani jäädytti pelinsä. Sain aikaan pari onnistunutta hyökkäystä, mutta tein myös paljon turhia virheitä enkä hyödyntänyt hyviä pistopaikkoja tarpeeksi rohkeasti. Oli kuitenkin ilo miekkailla, kun ympärillä oli poikkeuksellisen suuri joukko kannustavia valmentajia ja miekkailijoita.

Niko Vuorinen saa sunnuntaina miesten 64-kaavion avauskierroksella vastaansa Iso-Britannian Elliott Groverin. Otteluparin voittaja kohtaa puolestaan seuraavalla kierroksella voittajan parista Park Sangyoung (Korea) - Marco Brinkmann (Saksa). Korealainen on Rion olympiavoittaja ja Tokion joukkuekilpailun pronssimitalisti.

-----
Toni Flink

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin