Kolme suomalaisnaista maailmancupin pisteille Kupittaalla

19.3.2017 Kolmen suomalaisnaista ylti puolivälieriin ja näin myös maailmancupin pisteille kalvassa miekkailun Kupittaa Tournamentissa sunnuntaina. Turnaus oli maailmancupin satelliittikilpailu ja kahdeksan parasta sai maailmancupin pisteitä. Anna Salminen oli kuudes, Inka Mikkilä seitsemäs ja Suvi Lehtonen kahdeksas

Naisten kalvan voiton vei Viron Nelli Paju voitettuaan finaalissa maanaisensa Kristina Kuuskin. Ruotsin Åsa Linde ja Itävallan Paula Schmidt ottivat pronssia.

Salminen avasi pudotusottelut voitoilla Anna Vuorisesta (15-4) ja Venäjän Veronika Solovievasta (15-13). Ruotsin Åsa Linden voitti Salmisen 15-11. Lehtonen puolestaan voitti Liettuan Paulina Bajorunaiten (15-9) ja Singaporen Rania Herlina Rahardjan (15-12). Puolivälierissä hopeanainen Viron Kristina Kuusk oli parempi 15-12.

- Kisa meni itselleni aika tyypillisen kaavan mukaan. Alussa tuntui, että mikään ei toimi ja yritin vain sinnitellä mukana mahdollisimman pitkään. Pikkuhiljaa palaset loksahtivat kohdalleen, ja toisessa uloslyönnissä alkoi jo tuntumaan oman tasoiselta miekkailulta. Kolmas pudotusmatsi oli miekkailullisesti mielestäni paras, mutta valitettavasti päättyi tappioon. Tavoite oli saada vähintään yksi MC-piste, ja sen sain, vaikka tietysti mitalikin olisi kelvannut, Suvi Lehtonen kommentoi.

- Tällä hetkellä päällimmäisenä fiiliksenä on pienoinen pettymys ja harmitus. Olisin mielelläni kirkastanut viime vuoden Kupittaan kisojen pronssimitaliani, mutta se ei nyt onnistunut. Miekkailu tuntui päivän aikana paikoittain jopa hieman tahmealta mutta sain siitä huolimatta voitettua kaikki alkueräotteluni. 16-cup ottelussani olin häviöllä 7-11 venäläiselle. Kolmanteen erään sain muutettua taktiikkaani sen verran että käänsin matsin voitokseni 15-13, ja olen siitä erittäin tyytyväinen. Viimeisessä matsissa en oikein saanut Linden temposta kiinni ja ottelu päättyi harmittaviin lukemiin 15-11. Ensi keralla paremmin, Anna Salminen kertasi.

Inka Mikkilä eteni puolivälieriin komeasti voitoilla Liettuan Akvile Katkovaitesta (15-5) ja Venezuelan Maria Martinezistä (15-10). Mikkilän tie katkesi itävaltalaisen Paula Schmidlin paremmuuteen pistoin 15-11.

- Kisa lähti osaltani todella ailahtelevasti liikkeelle. Olin alussa erittäin hermostunut eikä kärki oikein ollut kohdillaan, mikä johti sitten siihen, että monet otteluistani päättyivät tiukasti 5-4. Jalat toimivat tänään paremmin kuin koskaan ennen. Sain otteluissani kompensoitua huonoa kärki peliä nopeudella ja sähäkkyydellä. Hermostuneisuus karisi nopeasti pois voittojen myötä, kun alkoi luottaa omaan tekemiseensä. Alkuerästä tuloksenani oli viisi voittoa ja yksi kiirehtimällä aiheutettu häviö. Liettuan Katkovaitesta ei hirveästi ollut vastusta.Venezuelan Martinezin oletin olevan todella hyvä, mutta sain liikkeelläni turhautettua hänet aika nopeasti ja kirjasin voiton. Viimeisessä ottelussani Itävallan Schmidl osoittautui liian kovaksi vastustajaksi tehokkaine jalkapistoineen. Kokonaisuudessaan olet erittäin tyytyväinen suoritukseeni, kun sain kerättyä ensimmäiset aikuisten maailman cupin pisteet! Nyt vain lisää treeniä ja uutta putkeen, Mikkilä tiivisti päivän.

Miesten säilässä Olli Mahlamäki oli paras suomalaisanelikosta. Mahlamäki selviytyi ensimmäiseltä pudotuskierrokselta jatkoon voitettuaan Tanskan Sebastian Toft Bringstrupin 15-7. Toisella kierroksella Mahlamäki hävisi Venezuelan lopulta hopealle miekkailleelle Jose Quinterolle 7-15. Voittajaksi otteli Turkin Enver Yildrim.

Naisten säilässä Emmi Rydenfelt oli 13:s. Rydenfelt voitti alkuerissä kaksi ottelua kuudesta ja hävisi pudotusotteluiden avauskierroksella Turkin Irina Shchuklalle 4-15.

Kalpa naiset, suomalaisten lopputulokset:
6.    SALMINEN, Anna FIN 
7.    MIKKILA, Inka FIN 
8.    LEHTONEN, Suvi FIN 
17.    SYVALA, Ilona    FIN 
20.    HAMALAINEN, Hilla    FIN 
22.    JAAKKOLA, Outi    FIN 
26.    JAMSEN, Milla    FIN 
28.    SUNDQUIST, Linn    FIN 
29.    TAURIAINEN, Sofia    FIN 
31.    VUORINEN, Anna    FIN 
32.    SALMINEN, Sara    FIN 
35.    LEHTONEN, Ritva-Leena    FIN 
38.    TERHO, Maija    FIN 
43.    TERHO, Liisa    FIN 
45.    BENGS, Eevi    FIN 
46.    KOJO, Sari    FIN 
47.    VORNANEN, Anni    FIN 

Säilä, miehet, suomalaisten lopputulokset:
14    MAHLAMAKI, Olli    FIN 
23    PENTIKAINEN, Kimmo    FIN 
24    LEHTONEN, Lasse    FIN 
29    KUUSELA, Jarmo    FIN 

Säilä, naiset, suomalaisten loipputulokset:
13. RYDELFELT, Emmi FIN

Kilpailujen tulosseuranta: http://tulospalvelu.fencing-pentathlon.fi/kupittaa17/

----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

« Takaisin