Kolme naista mukaan Barcelonaan kalpamiekkailun maailmancupiin viikonloppuna

10.2.2022 Kalpamiekkailun naisten maailmancupissa nähdään tulevana viikonloppuna mukana kolme suomalaisnaista: Eva Hautala, Suvi Lehtonen ja Anni Vornanen.

Sen sijaan Outi Jaakkolan, Anna Salmisen sekä Anna Vuorisen kisamatka valitettavasti peruuntuu. Joka tapauksessa Suomi pääsee näin mukaan myös joukkuekilpailuun.

Henkilökohtainen kilpailu käydään perjantaina  ja lauantaina (11.-12-2.) ja mukaan on ilmoittautunut peräti 279 miekkailijaa. Joukkuekilpailussa sunnuntaina (13.2.) on mukana 29 maata, joka tietää Suomen saavan heti avauskierroksella vastaansa joukkueen aivan maailmanrankingin kärjestä.

Suomalaismiekkailijoiden ajatuksia tulevasta kilpailusta, valmistautumisesta ja leiristä Ampostassa:

Eva Hautala 
Helsingin Miekkailijat, 20 vuotias
FIE ranking 548
Edellinen mc-kilpailu, Tallinna 11/2021, sijoitus 187.
2. maailmancupin osakilpailu
Paras sijoitus 187. Tallinna 11/2021

- Kisoihin valmistautuminen on mennyt hyvin. Olen treenannut puolitoista viikkoa Ampostan leirillä, jossa olen päässyt ottelemaan mitä erilaisimpien vastustajien kanssa. 

- Tämä on urani toinen maailmancupikisa. Viime vuoden puolella Tallinnan kisassa en päässyt tavoitteeseeni, mutta nyt on uusi mahdollisuus. Tavoitteenani on päästä eristä jatkoon ja voittaa yksi cup-ottelu.

Suvi Lehtonen 
Kalpaveljet, 38 vuotias
FIE ranking 396.
Edellinen mc-kilpailu, Tallinna 11/2021, sijoitus 180.
39. maailmancupin osakilpailu
Paras sijoitus 52. Pietari 3/2007

- Valmistautuminen on poikennut tutusta kaavasta, koska tällä kertaa lähdin hyvissä ajoin ottamaan tuntumaa maahan ja kovempiin vastustajiin leirille Ampostaan. 

- Matsien perusteella vire tuntuu olevan ihan kohtalainen, ja toivotaan että sama meno jatkuu vielä kisapäivinä.

Anni Vornanen 
Miekka-Miehet, 30 vuotias
FIE-ranking 547.
Edellinen mc-kilpailu, Tallinna 11/2021, sijoitus 187
5. maailmancupin osakilpailu.
Paras sijoitus 187. Tallinna 11/2021

- Tammikuun koronarajoitukset rajoittivat jonkin verran harjoittelua Suomessa, mutta viimeiset puolitoistaviikkoa olemme leireilleet aurinkoisessa Ampostassa, jossa olemme saaneet miekkailla sydämiemme kyllyydestä kahdesti päivässä. Kun harjoitusvastustajana on ollut mm. hallitseva maailmanmestari Nathalie Moellhausen, voi sanoa olevansa valmis kisaamaan.

- Harmillisesti puolet joukkueestamme joutui perumaan osallistumisensa kisan alla, mutta onneksi saimme asiat järjestettyä niin, että pystymme osallistumaan myös joukkuekilpailuun. Sijoituksemme joukkuerankingissa on tällä hetkellä huono, joten ensimmäinen vastustajamme 32-cupissa tulee väistämättä olemaan korkealle sijoitettu kova joukkue. Rankingin nostaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteistä työtä, ja toivottavasti tästä kisasta saadut pisteet auttavat joukkuetta tulevissa kisoissa.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin