Kasper Roslander ylsi toistaiseksi parhaaseen MC-tulokseensa sijoittuen 21. Saksassa

24.1.2015

Helsinkiläisen miekkailuseura Habdan 22-vuotias Kasper Roslander sijoittui todella hienosti 21:ksi Saksan Heidenheimissa käydyssä 275 miekkailijan MC-osakilpailussa. Roslander voitti viisi kuudesta alkueräottelustaan ja eteni suoraan 64 miekkailijan loppukilpailuun. Niko Vuorinen puolestaan karsiutui loppukilpailusta viimeisessä karsintaottelussaan ja jäi kilpailun 65. sijalle.

Toisen kilpailupäivän pudotuskilpailussa Roslander kukisti ensimmäisellä kierroksella USA:n Ariel Simmonsin niukasti 15-14 tehtyään aivan huikean nousun 5-12 tappiotilanteesta. Amerikkalainen hyökkäsi raivokkaasti koko ottelun, mutta alun haparoinnin jälkeen Roslander löysi väistönsä ja kuroi pisto pistolta eron umpeen. Tasatilanteessa 14-14 Roslander otti ratkaisevan piston.

Toisella uloslyöntikierroksella Korean Sangyoung Park oli Roslanderia parempi luvuin 15-9. ”Parkin fleche-hyökkäykset olivat liian nopeita, en saanut hänen terää väistettyä”, totesi Roslander. Sijoitus on Roslanderin toistaiseksi paras miesten sarjassa.