Kansainvälinen miekkailuvuosi käyntiin Dohassa - kolme suomalaista sekavissa tunnelmissa matkaan

26.1.2022 Miekkailun maailmancupin vuosi 2022 käynnistyy 29.-30. tammikuuta Qatarin Dohassa. Suomesta kilpailuun osallistuu kolmen miehen suuruinen joukkue: Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen ja Niko Vuorinen. Kolmikko matkasi Dohaan todella sekavissa tunnelmissa viisumien saavuttua vasta maanantaina, Istanbulin lumimyrskyn peruttua lentoja ja muutenkin omikronin aika aiheuttaa ylimääräisiä käänteitä.

Miesten kalvan karsintapäivä on Dohassa lauantai 29.1. ja 64-kaavio kisataan sunnuntaina 30.1.

Dohan kilpailuun on ilmoittautunut 186 miekkailijaa.

Suomen ykkösmiekkailija Niko Vuorinen kisasi viimeksi marraskuu Bernissä. Dohassa hän on otellut kahdeksan kertaa ja näistä viisi kertaa selviytynyt 64-kaavioon. Paras saavutus on komea kahdeksas tila vuonna 2014.

Jaakko Paavolainen:

- Alkuasetelmat koko kisaa kohtaan ovat olleet aika kaameat. Kisojen kisakutsu julkaistiin kolme viikkoa ennen kisoja, joten lentolippujakaan ei voinut ostaa ennen sitä. Tämän jälkeen kisajärjestäjät vaihtoivat viikko sitten hotellimme lennosta ja nyt koko kisa pidetään sittenkin kuplassa. Viisumit saapuivat myös samaan tapaan todella ajoissa, eli kisaviikon maanantaina. Tähän päälle, että päivää ennen lähtöä lentoyhtiö rupesi peruuttelemaan lippuja Istanbulin lumimyrskyjen takia, joten pientä säätöä saada uudet liput ja vanhoista rahat takaisin. 

- Tietenkin kirsikkana kakun päälle tämän hetkisessä tilanteessa koronan väistäminen on ollut lähes mahdoton tehtävä. Siltikin nyt näyttäisi kaiken olevan kunnossa ainakin tähän asti. Saas nähdä minkälaisia ongelmia odottaa Qatarin puolella.

Niko Vuorinen:

- On vaikea sanoa, mitä Dohasta tulee. Osallistujia on tavanomaista vähemmän, esimerkiksi Venäjä ei osallistu lainkaan. Järjestäjät saivat viisumit tuutattua ulos vasta maanantaina, mikä lisäsi stressiä.

- Kuitenkin omikronin aikana suurin jännitystekijä on testi kohdemaassa, ja Dohan GP:ssä niitä tehdään peräti kaksi ennen kisaa. Tauti kun leviää niin herkästi ja saattaa olla oireeton. Jos napsahtaa kohdalle, tarkoittaa se 14 päivän karanteenia Qatarissa.

- Tietysti ilolla lähden kisaamaan, toivottavasti tässä vähitellen saadaan mc-kausi pyörimään normaalisti.

Topias Tauriainen:

- Odotan innolla kisoja, sillä ne ovat ensimmäiset kovatasoiset kilpailut kahteen vuoteen. Odotukset ovat kuitenkin matalalla, kun en ole juurikaan tänä vuonna päässyt treenaamaan sairastelujen takia. Kivaa kuitenkin nähdä missä mennään maailmanhuippuun nähden näin pitkän tauon jälkeen.

-----
Toni Flink
 

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin