Kalpamiehillä vuorossa Tbilisi - SM-kärkikaksikko hakee paikkaa finaalipäivään

25.5.2022 Tuore kalpamiekkailun SM-kärkikaksikko Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen muodostavat Suomen terävän ja tiiviin pistojoukon maailmancupin osakilpailussa Tbilisissä Georgiassa tällä viikolla.

Perjantaina Tbilisi Sports Palacessa miekkailllaan alkuerät ja kaavion alkukierrokset, 64-kaavio on luvassa lauantaina. Lauantai on selkeä tavoite molemmilla  suomalaisilla:  Paavolainen ei sinne ole vielä tällä kaudella aivan murtautunut ja Vuorisellakin on Budapestin maaliskuun alun upean pronssitilan jälkeen kolme perättäistä ulosjääntiä kakkospäivästä.

Miesten kalvassa on mukana 187 miekkailijaa, mm. 26/28 Vuorisen edellä maailmanrankingissa olevaa eli koko maailman terävin kärki käytännössä.

Jaakko Paavolainen (FIE ranking 229) 

- Mukavan lämppäkisan jälkeen on seuraavaksi Tbilisin vuoro. 
Tässä on nyt metsästetty sitä toiselle päivälle pääsyä jo tovin verran. Kahdessa viimeisessä kisassa on ollut suora paikka 64 joukossa kiinni yhdestä pisteestä. Toivottavasti tällä kertaa menee lasikatto rikki. 

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset 
65. Heidenheim 13.5.
111. Budapest 4.3.
101. Doha 28.1.

Niko Vuorinen (FIE ranking 29)                                                                                                                                                                 

- Edellisestä Georgian reissusta on vierähtänyt viitisen vuotta. Tuolloin sairastuin suunnilleen päivää ennen henkilökohtaista EM-kisaa, joten hampaankoloon todellakin jäi.

- Hankala sijainti maantieteellisesti, kehnot lentoyhteydet. Nyt poikkeuksellisesti jatkan suoraan Suomesta Tbilisiin SM-kisojen jälkeen, eli Jaakon kanssa matkataan yhdessä, mikä on hauska homma.

- Edelliset maailmancupit ovat koetelleet henkisesti aika lailla, kun loppukilpailupaikkoja ei Budapestin GP:n jälkeen ole herunut. Viikonloppuna toisaalta kulki hyvin - samaan tähtään myös tulevana. 

 

 

 

 

 

 

Niko Vuorinen Budapestin GP 2022
Photo by Eva Pavia Bizzi Team 

Teksti: Toni Flink

« Takaisin