Heidelheim ja Fujairah kutsuvat kalpamiekkailijoita maailmancupiin

11.5.2022 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu loppuviikosta suomalaisittain viiden miehen osalta Saksan Heidelheimissa ja yhden naisen osalta Arabiemiraattien Fujairahissa.

Miehet pääsevät näin osallistumaan myös joukkuekilpailuun lauantaina. Poikkeuksellisesti sunnuntaina miekkailtavan Euroopan Cupin takia alkuerät kisataan 68. Heidenheimer Pokalissa jo torstaina ja finaalipäivä on perjantai.

Niko Vuorinen lähtee kisaan nyt maailmanrankingilla 24 eli neljä sijaa kahden edellisen osakilpailun suhteen heikommin. Selkeä tavoite Suomen ykkösmiekkailijalla on palata Kairon pettymyksen jälkeen taas kärkisijoille. Vuorisen lisäksi mukana suomalaisista ovat Julius Jutila, Topias Tauriainen, Gunnar Gräsbeck sekä Jaakko Paavilainen.

Miesten henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 264 miekkailijaa ja joukkuekisaan 35. Suomen maailmanranking (58) on joukon toiseksi huonoin eli Suomi aloittaa jo 64-kierrokselta tarviten kaksi voittoa päästäkseen 16-kaavioon ottelemaan ns. pitkän kaavan mukaan sijoituksista.

Naisten kilpailu siirrettiin Dubaista Fujairahiin, jossa ainoana suomalaisena kissa myös ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella Anni Vornanen. Fujairahissa on mukana 183 osallistujaa ja alkuerät otellaan perjantaina, finaalipäivä on lauantai.

Suomalaisten ennakkoajatuksia

Julius Jutila, HABDA
- Hauska päästä testaamaan taas omaa terää maailmanhuippuja vastaan. Tulostavoitetta en kisoihin aseta vaikeiden valmistautumisolosuhteiden vuoksi. Muutama viikko sitten tuli armeijan metsäleirillä nilkkavamma ja sen kuntoutuessa kaupan päälle tuli flunssa. 
- Kisoja ennen olen päässyt vetämään ja vain yhdet kunnon treenit. Kuitenkin jokaista matsia lähetään voittamaan ja toivottavasti jatkamaan siitä mihin Budapestissa viimeksi jäätiin.

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
91. Budapest 4.3.

Topias Tauriainen, EM
- Lähden kisaan avoimin mielin. Tietysti on kiva lähteä kisaamaan taas pitkästä aikaa ja saada tuntumaa maailman kärkeen.

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
113. Budapest 4.3.

Niko Vuorinen, HFM
- Heidenheim on vanha klassikkokisa ja sinne tietysti mielelläni lähden, etenkin kun nyt edellinen kerta oli koronan takia vuonna 2019. Mikäli en aivan väärässä ole, kisa on siirretty kongressikeskuksesta takaisin Karl-Rau-Halleen, jossa ottelin viimeksi varmaan vuonna 2011.
- Meitä on suhteellisen iso joukko suomalaisia lähdössä, mikä on hieno homma. Osallistutaan joukkuekisaankin pitkän tauon jälkeen ja uskon, että saadaan siitä hyvää harjoitusta arvokisoja ajatellen. Joutunemme aloittamaan jo 64-kierrokselta, joten oteltavaa riittää.

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
79. Kairo 29.4.
112. Pariisi 15.4.
3. Budapest 4.3.
93. Doha 28.1.
57. Bern 19.11.

Gunnar Gräsbeck, HABDA
- Kyseessä on kotikatsomo kun täällä Saksassa asustelen. Totta kai olen innoissani! Tavoitteena on parantaa ennestään MC-tuloksia. Se on raaka maailma, jossa jokaisesta virheestä rangaistaan. Minulla on ollut vaikeuksia totutella siihen tämän kauden aikana. 
- Kun onnistun häiriötekijöistä huolimatta keskittymään oman miekkailun toteuttamiseen, olen varma, että se kantaa hedelmää myös kansainvälisellä tasolla. Tämä kisa on jälleen tilaisuus todistaa se.

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
260. Pariisi 15.4.
229. Budapest 4.3.
261. Bern 19.11.

Jaakko Paavolainen, HFM
Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
111. Budapest 4.3.
101. Doha 28.1.

Anni Vornanen, MM
- Nämä ovat ensimmäiset kisani Euroopan ulkopuolella. Kisa piti alun perin järjestää Dubaissa, mutta sijainti vaihtuikin lyhyehköllä varoitusajalla vähemmän tunnettuun emiirikuntaan Fujairahiin.
- Matkajärjestelyt ovat vieneet yllättävän paljon aikaa, minkä vuoksi en ole ehtinyt vielä ajatella itse kisaa, mikä voi olla hyväkin asia. Varasin reissuun reilusti aikaa, jotta ehdin palautua matkasta ja saan samalla myös vähän pelivaraa, jos joku osa matkajärjestelyiden himmelissä pettää.
- Olen ollut tyytyväinen viime aikojen harjoitteluun ja sen tuomiin tuloksiin. Perjantaina yhdessäkään ottelussa ei kuitenkaan ole varaa nukkumiseen, empimiseen, yliajatteluun tai muuhunkaan mokailuun, jos mielin päästä tavoitteeseeni eli alkueristä jatkoon.

Tämän kauden maailmancupin sijoitukset
162. Budapest 5.3.
240. Barcelona 11.2.
187. Tallinna 19.11.

--
Toni Flink

Lue lisää
Heidenheim MC > 
Fujairah MC >

 

« Takaisin