Eevi Bengs hienosti 20. kansainvälisessä kutsukilpailussa Moskovassa

15.6.2014

Moskovan perinteiseen Kremlin Cup – kilpailuun oli kutsuttu 24 maailman kärki 5-ottelijaa. Suomen Eevi Bengs sijoittui hienosti 20. tässä kovatasoisessa kilpailussa.  Kaikki muut osallistujat ovat tällä hetkellä Bengsin edellä Pentathlon World Rankingissa. Mukana kilpailussa oli mm. maailmanlistan ykkönen, Olympiavoittaja Laura Asadauskaite (LTU), maailmanlistan kakkonen Ganna Buriak (RUS) sekä maailmanlistan 5. Yane Marques (BRA) .

Eevi Bengs teki tasaisen kilpailun. Hieman takkuisen alun jälkeen hän teki kohtuutuloksen miekkailussa ja ui sen jälkeen henkilökohtaisen ennätyksensä. Bengsin vahva laji ratsastus oli tahmea, mutta vaikeallakin hevosella rata taittui vain neljällä puomin pudotuksella. Viimeinen laji ammuntajuoksu käytiin rankassa sateessa ja ukonilmassa, missä Bengs osoitti hyvää juoksukuntoa ja kohtuuvarmaa ammuntaa. 

Kilpailun jälkeen Bengs kommentoi näin: "Tästä on hyvä jatkaa heinäkuun alun EM-kisohin ja sen jälkeen kohti SM- ja MM-kisoja. Maailman huippujen kanssa kilpailu oli mukavaa ja antoi kosolti itseluottamusta kesän tärkeitä kisoja varten".

Bengsin valmentaja Jouko Pakarinen kommentoi suojattina tulosta näin: "Luottavaisin mielin voi lähteä kesän EM- ja MM-kisoihin. Kunto tuntuu löytyvän juuri sopivaan aikaan."

Tulokset:
1. Laura Asadauskaite LTU
2. Annika Schleu GER 
3. Donata Rimshaite RUS
----
4. Eevi Bengs FIN

Lisätietoja Jouko Pakarinen...

« Takaisin