Bengs ja Salminen karsiutuivat Riossa

11.3.2016 Eevi Bengs ja Laura Salminen eivät selviytyneet 5-ottelun maailmancupin kauden toisen osakilpailun finaaliin.

Laura Salminen sijoittui omassa karsintaryhmässään 15. tilalle, kun 12 parasta kaikista kolmesta ryhmästä selviytyi pejantaina ja lauantaina kisattavaan finaaliin.

Salminen oli uinnissa ryhmänsä 14. nopein ajalla 2.20,02 ja miekkailussa 12. Hän pääsi ampumajuoksuun matkaan 15. tilalta ja samalla sijoituksella suomalainen siis tuli maaliinkin. Viimeisen finaalipaikan erästä otti Italian Alice Sotero 24 sekuntia ennen Salmista.

Uinnissa Bengs oli ryhmänsä 25. ajalla 2.32,81 ja miekkailussa 21. Ampumajuoksussa taululaitteistokin oli suomalaista vastaan ja sijoitukseksi tuli tässä lajissa 23. Karsintakilpailussa ei suoriteta esteratsastusta.

- Tänään ei kulkenut odotusten mukaisesti, tiedän pystyväni paljon parempaan. CE:ssä minulla oli vielä mahdollisuudet hyvällä suorituksella finaaliin, mutta valitettavasti homma kaatui teknisiin ongelmiin taulujen oltua rekisteröimättä kaikkia osumia, Bengs mietiskeli kisan jälkeen.

- Vielä on monta kilpailua jäljellä ja aion edelleen taistella olympiapaikan saavuttamisesta lujasti!

Karsintaerien voittoon kisasivat Ranskan Elodie Clouvel, Saksan Pekingin olympiavoittaja ja viisinkertainen maailmanmestari Lena Schonenborn ja Puolan hallitseva maailmanmestari Oktawia Nowacka.

Ismo Salminen kisaa miesten karsinnassa perjantai-iltana.